0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

USA's højesteret forsinker Obamas klimaplan

Højesteret har givet en klage fra 27 delstater opsættende virkning. Det kan gøre det svært for præsident Obama at få gennemført planen, før han skal gå af.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
David Goldman/AP/AP
Foto: David Goldman/AP/AP

Truet. Vest Virginia har mange kulminer og har sammen med Texas taget initiativ til at indbringe en central del af præsident Obamas klimaplan for retten. Billedet er fra en kulmine i Welch-området.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hjørnestenen i den klimaplan, der skal sikre et fald i USA’s udledning af klimagasser frem til 2025, er med en kendelse fra den amerikanske højesteret blevet forsinket. Sagen vil næppe blive afsluttet, før præsident Barack Obama næste år i januar overlader sin post til en ny præsident. Kendelsen skaber dermed ny usikkerhed om klimaplanen, som er præsidentens egen, og ikke har støtte fra et flertal i Kongressen.

Med dommerstemmerne 5-4 har Højesteret besluttet, at en klage fra 27 amerikanske delstater over den vigtigste del af planen, den amerikanske miljøstyrelse EPA’s regulering af CO2-udslippet fra de amerikanske kraftværker, skal have opsættende virkning. Efter planen skulle delstaterne inden 6. september i år indsende planer for, hvordan de vil sænke udslippet fra deres kraftværker.

Delstaternes klage ligger ved en lavere retsinstans, som begynder at behandle den til juni. Denne retsinstans har tidligere afvist, at sagen skulle have opsættende virkning på klimaplanens krav. Det er den afgørelse, Højesteret nu har omstødt, og det var ikke ventet, siger Jarl Krausing, international chef i den grønne tænketank Concito.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts