FN: Over 11.000 civile ofre i Afghanistan sidste år

3.545 mennesker blev dræbt og 7.457 såret i 2015, oplyser FN i en ny rapport.

Internationalt

Antallet af dræbte og sårede civile i Afghanistan blev sidste år er det højeste siden 2009. Det oplyser FN i en ny rapport i dag ifølge nyhedsbureauet AFP.

3.545 mennesker blev dræbt, og 7.457 blev såret. Antallet af civile ofre blev således fire procent højere end i 2014.

Nicholas Haysom, FN's særlige repræsentant for Afghanistan, kalder det høje antal civile ofre for uacceptabelt.

»Vold mod civile er fuldstændigt uacceptabelt. Vi beder dem, der forvolder de civile denne smerte, om at tage affære, beskytte Afghanistans befolkning og stoppe drabene«, siger han.

Børn dræbt

Tallene står at læse i en nye rapport fra FN om civile i væbnet konflikt, og det fremgår her, at det i særdeleshed er børn, der er blandt ofrene. En ud af fire af de dræbte og sårede var et barn.

Det er konflikten mellem den afghanske regering og Taleban, der er årsag til de mange civile tab.

Og det er hovedsageligt kampe og angreb i de større afghanske byer og tætbeboede områder, der har resulteret i, at civile afghanere er blevet dræbt, skriver FN i rapporten.

62 procent af tilfældene, hvor civile er kommet i krydsild, skyldes ifølge rapporten angreb fra Taleban og andre grupperinger, der kæmper imod regeringen.

Forhandlinger om fred

Men også den afghanske hær er skyld i de sårede og dræbte civile. 17 procent er således offer for tropper, der er støtter den nuværende regering. Her tælles både den afghanske hær og de internationale styrker.

Senest forlyder det, at det strategisk vigtige område Sangin i Helmand i det sydlige Afghanistan er ved at blive overtaget af Taleban.

Fredsforhandlinger mellem Taleban og regeringen i Kabul er ved at blive forberedt og forventes at starte senere på måneden.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce