CYKLON. Det voldsomme uvejr har allerede resulteret i oversvømmelser.
Foto: Luke Rawalai/AP

CYKLON. Det voldsomme uvejr har allerede resulteret i oversvømmelser.

Internationalt

Cyklon udløser undtagelsestilstand på Fiji-øerne

Den hidtil kraftigste cyklon målt på den sydlige halvkugle nogensinde har ramt Fiji-øerne.

Internationalt

En cyklon, der allerede har fået navnet Winston, er gået i land på Fiji-øerne med vindstød på op til 315 kilometer i timen. Ifølge den britiske avis The Guardian er der tale om den hidtil kraftigste cyklon, som nogensinde er blevet registreret på den sydlige halvkugle.

Cyklonen nåede lørdag hovedøen Vitu Levu omkring klokken 17 lokal tid, og den havde på det tidspunkt allerede resulteret i oversvømmelser og ødelagte både på nogle af de mere yderliggende øer. Myndighederne frygter, at cyklonen vil skabe endnu flere ødelæggelser, og regeringen har udsendt en liste på 758 evakueringscentre og samtidig erklæret landet i undtagelsestilstand.

Iris Low-McKenzie, der er chef for Fiji-øernes afdeling af organisationen Red Barnet, siger til The Guardian, at cyklonen har potentiale til at medføre »katastrofal skade«.

Lufthavn er udsat

Det ventes, at cyklonen søndag morgen vil have ramt alle dele af øgruppen - heriblandt også den nationale lufthavn, hvilket kan komplicere en nødhjælpsindsats, hvis lufthavnen bliver beskadiget. Fly til og fra Fiji er allerede blevet aflyst.

»Dette er en storm, som bevæger sig meget langsomt«, siger Iris Low-McKenzie og fortæller, at den tog til i styrke, da den bevægede sig mod Fiji-øerne.

Flere steder er strømforsyningen blevet afbrudt på grund af ledninger, der er blevet revet ned.

Videooptagelser viser, hvordan de kraftige vindstød slynger fragmenter gennem luften.

»Jeg har lige nu palmetræer flyvende rundt om mig«, siger en indbygger - Alice Clement - til The Guardian.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce