Messi-fan. Femårige Murtaza Ahmadi blev verdenskendt, efter at et billede af ham i en hjemmelavet messi-trøje spredte sig på sociale medier. I denne uge fik han en ægte trøje, signeret og sendt af Messi.
Foto: Rahmat Gul/AP

Messi-fan. Femårige Murtaza Ahmadi blev verdenskendt, efter at et billede af ham i en hjemmelavet messi-trøje spredte sig på sociale medier. I denne uge fik han en ægte trøje, signeret og sendt af Messi.

Internationalt

Messi sender signeret trøje til 5-årig afghansk kæmpefan

Den femårige blev en sensation på internettet for sin hjemmelavede Messi-trøje af plasticposer.

Internationalt

Den har lyseblå og hvide striber, er hullet på maven og bundet sammen over skuldrene. På ryggen står 'Messi' og nummeret 10 skrevet med mørkeblå tusch.

Trøjen er lavet af en plasticpose, og den tilhører en femårig afghansk dreng, som i disse dage må være en usædvanligt glad fodboldfan.

Siden et billede af ham i den hjemmelavede fodboldtrøje dukkede op på sociale medier for en måneds tid siden, er han blevet lidt af en internetsensation. I denne uge førte opmærksomheden til, at han fik en gave, som må være enhver fodboldglad guts drøm.

Jagtet på sociale medier

Opmærksomheden omkring den lille afghanske Messi-fan startede, da et billede af ham i den hjemmelavede argentinske landsholdstrøje blev et hit på sociale medier og satte gang i en regulær jagt efter ham.

Foto: Uncredited/AP

'Messis største fan' blev han kaldt, men ingen vidste rigtig, hvem han var. Et rygte spredte sig om, at han var en irakisk kurder, skriver BBC. Ophavsmanden til rygtet indrømmede dog, at historien ikke passede.

Drengen blev fundet, da hans onkel i Australien, Azim Ahmadi, opdagede historien og satte sin bror og den femåriges far, Arif Ahmadi, i kontakt med BBC.

Jeg elsker Messi, og på min trøje står der, at at Messi elsker mig

Faren, som er landmand i den østafghanske provins Ghazni, bekræftede, at drengen på billedet er hans søn Murtaza. Den interimistiske fodboldtrøje havde Murtazas storebror, Homayoun, lavet til ham, skriver Al Jazeera.

»Murtaza fandt en plasticpose og løb hen imod mig og bad mig om at lave en trøje ud af den. Vi er ikke nærheden af at have råd til en ægte Messi-trøje, så for at gøre min bror glad, lavede jeg en trøje til ham af posen«, fortalte Houmayoun Ahmadi til Al Jazeera.

Skal møde Messi

I torsdags dukkede der så en uventet pakke op hjemme hos landmandsfamilien i Ghazni.

FN's børneagentur, Unicef, som Lionel Messi er ambassadør for, dukkede nemlig op med en fodbold og to ægte Messi-trøjer - sendt og signeret af Murtazas fodboldhelt.

»Jeg elsker Messi, og på min trøje står der, at at Messi elsker mig«, sagde Murtazi Ahmadi ifølge Unicef.

Murtaza realized one of his biggest dreams today! He received team jerseys and an autographed football with a personal...

Opslået af Unicef Afghanistan på 24. februar 2016

SE OGSÅ

David Beckham har underskrevet en kontrakt med den rige, franske storklub Paris Saint-Germain. Hele hans løn kommer til at gå til velgørenhed til børn Paris. Kilde: /ritzau/AP

I kølvandet på den internationale opmærksomhed har det afghanske fodboldforbund, AFF, også meldt ud, at det vil sørge for, at at Murtaza Ahmadi møder sit idol.

Der er endnu ikke planlagt et tidspunkt for mødet, men ifølge nyhedsbureauet AP har det afghanske fodboldforbund lavet pas til Murtaza, hans far og hans onkel, så de kan rejse til Spanien, hvor Messi til daglig spiller i F.C. Barcelona. Murtaza Ahmadis fodboldeventyr er altså langt fra slut.

How Leo Messi made Murtaza's day/week/year. #TeamUNICEF

Opslået af Unicef Afghanistan på 27. februar 2016

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce