SORG. Beboerne i Taiwans største by, Taipei, sørger over det tilfældige drab på en 4-årig pige, der fik skåret halsen over, mens hun var ude og cykle med sin mor.
Foto: Chiang Ying-ying/AP

SORG. Beboerne i Taiwans største by, Taipei, sørger over det tilfældige drab på en 4-årig pige, der fik skåret halsen over, mens hun var ude og cykle med sin mor.

Internationalt

4-årig pige halshugget på åben gade i Taiwan

Moren kunne ikke nå at gribe ind, før en mand havde skåret halsen over på hendes datter.

Internationalt

Befolkningen er i chok, dagen efter at den 4-årige pige blev brutalt myrdet i Taiwans største by Taipei.

Moren troede, den fremmede mand ville hjælpe pigen, der sad fast med sin cykel.

Men før hun havde set sig om, var manden i gang med at skære hendes datters hals over med en køkkenkniv. Og der var det for sent at stoppe ham, selvom hun og pigens bedstefar prøvede.

Det skriver blandt andre Taiwan News om en episode, der udspillede sig mandag ved højlys dag i Neihu distriktet i Taipei.

Ifølge moren var hun og hendes datter sammen med bedstefaren på vej til metroen for at mødes med andre familiemedlemmer herunder pigens yngre bror og søster.

Men så langt kom de ikke.

Yang Kun-ming, der er leder af efterforskningen hos Taipei politi, fortæller ifølge Taiwan News, at den lille pige blev angrebet, mens hun kørte på sin cykel i nærheden af sin mor. Efterforskningslederen har berettet, at en 33-årig mand blev ved med at skære i pigens hals bagfra med en kniv.

Pågrebet på gerningsstedet

Manden, der gik til angreb på den forsvarsløse pige, blev ifølge flere lokale medier anholdt af politiet på gerningsstedet, fordi vidner til episoden pågreb ham.

Han blev senere ført til en politistation iført beskyttelseshjelm, mens en flok vrede mennesker omringede ham med tilråb og slag.

Ifølge efterforskeren Yang Kun-ming undersøger politiet stadig mandens motiv.

Flere lokale og internationale medier skriver, at manden har journaler fra det offentlige psykriatriske hospital. Hospitalet har bekræftet, at han har gennemgået behandling der én gang i 2014, men tilføjer, at det ikke nødvendigvis er et bevis på, at han er psykisk syg.

Mandens far har ifølge The Independent fortalt til en taiwansk tv-station, at hans søn boede hjemme og var arbejdsløs.

Ikke første gang

Det er ifølge flere britiske medier tredje gang på fire år, at tilfældige børn på den måde er blevet myrdet i Taiwan. Senest gik det ifølge det britiske medie Mirror ud over en 8-årig pige, der i 2015 blev skåret i halsen på et toilet på sin skole, og i 2012 skete det samme for med 10-årig dreng.

Det var samtidig yderligere med til at øge frygten blandt befolkningen, da en politimand dagen efter angrebet på den 4-årige pige blev stukket i hovedet af en 28-årig mand, der stod på en togperron med en steakkniv. Politimanden er uden for livsfare.

Ifølge den stedfortrædende generaldirektør for Taiwans nationale politi, Huang Tsung-jen, er mordene ikke udtryk for et kriminalitetsproblem men et samfundsproblem, siger han til BBC.

»Hele samfundets sikkherhedsnet har smuthuller - vi burde stille spørgsmålstegn ved, om vi har nok ressourcer til at hjælpe de psykisk syge og arbejdsløse«, sagde han ifølge BBC.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce