Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Eraldo Peres/Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu
Foto: Eraldo Peres/Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Skamfuldt øjeblik«: Her er de afgørende citater om Dilma, da politikerne fyrede præsidenten

18 timers debat i senatet endte med 55 stemmer mod 22 stemte for en rigsretssag mod præsident Dilma Rousseff.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»I dag vil Senatet tage landet ud af Arbejderpartiets (PTs, red.) hænder og give det tilbage til det brasilianske folk. Præsident Dilma har begået adskillige forbrydelser«.

Ataídes Oliveira (PSDB), stemte for.

»Motiverne for en rigsretssag er ikke kun den kreative bogføring. Folket er gået på gaden mod udplyndringen. Det største statsselskab er sendt på skrotbunken. Regeringen har slagtet arbejdspladser«.

Zézé Perrella (PTB), stemte for.

»Vi står med en feberangrebet krop, som nu får sundheden tilbage«.

Magno Malta (PR) stemte for.

»Vi gennemlever et historisk og skamfuldt øjeblik. Aldrig har vi hørt så meget snak om demokrati, men dette demokrati bliver ikke respekteret, for urnernes demokratiske valg bliver taget fra tusinder og tusinder af brasilianere«.

Telmário Mota (PDT) stemte imod

Præsident Dilmas regering er svag, skrøbelig, døv, stum og muligvis endda blind

»Det er venstrefløjen, som er blevet gammel, ikke jeg. Venstrefløjen, som har siddet 13 år på magten og viser en ligegyldighed overfor demokratiet, som manipulerer, bestikker, finder på bortforklaringer i stedet for analyser. Som foretrækker at dele almisser ud i stedet for at forandre samfundet«.

Cristovam Buarque (PPS, tidligere minister, præsidentkandidat og universitetsrektor), stemte for

»Vi står i den absurde situation, at vi afsætter en præsident uden at hendes regnskaber er blevet underkendt af den kompetente myndighed, Og selv hvis der skulle være begået fejl, mangler der forsæt. Der er ikke handlet i ond tro«.

Angela Portela (PT) stemte imod

»Leve Luiz Inácio Lula da Silva! Leve Dilma Vana Rousseff! Vi forlader dette spil med mærkede kort med løftet hoved og mere klar til at kæmpe end nogensinde. For der findes ikke et endeligt nederlag for dem, som stiller sig på den rigtige side af historien. Kupmagerne vil aldrig blive tilgivet«.

Fátima Bezerra (PT) stemte imod

»Landet er bankerot, det står uden troværdighed og er blevet nedgraderet utallige gange af de vigtigste ratingbureauer. Mere end det, den brasilianske befolkning, og først og fremmest de fattigste, lider under den brasilianske stats ligegyldighed«.

Eduardo Amorim (PSC) stemte for

»Dilma har ført Brasilien ud i en tillidskrise. I dag er vi i hele Sydamerika kun foran for Venezuela. Og Sydamerika har ti lande«.

Hvilken guvernør har ikke fiflet med regnskaberne? Hvilken borgmester har ikke fiflet?

Lasier Martins (PDT) stemte for

»Vi er kommet til alle krisers kulmination. Vi er kommet til en regering i ruiner, et land i ruiner. Det er grunden til at vi diskuterer de mulige forbrydelser, præsidenten er ansvarlig for«.

Fernando Collor (PTC, tidligere præsident som selv blev afsat ved en rigsretssag i 1992) stemte for.

»Præsident Dilmas regering er svag, skrøbelig, døv, stum og muligvis endda blind«.

Paulo Bauer (PSDB) stemte for

»Uanset resultatet vil vi fortsat være nedsunket i krisen. Dette er et slagsmål om magten, et slagsmål mellem to partier, som har regeret sammen i fem år«.

Lídice da Mata (PSB) stemte imod

»Hvilken guvernør har ikke fiflet med regnskaberne? Hvilken borgmester har ikke fiflet? Poeterne er mod rigsretssagen, kunstnerne, ungdommen... hvem er det egentlig som ønsker en rigsretssag?«

Paulo Paim (PT) stemte imod

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden