Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Danmark bekæmper omskæring med 65 millioner kroner

Udenrigsminister Kristian Jensen giver penge til fond, der kæmper mod omskæring, abort og børneægteskaber.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

65 millioner kroner giver Danmark i skikkelse af udenrigsminister Kristian Jensen (V) til civilsamfundsfonden AmplifyChange.

Det sker i forbindelse med Women Deliver, der er en international konference om kvinders rettigheder, sundhed og vilkår, og som i denne uge finder sted i København.

Fonden støtter civilsamfund i udviklingslandene, der kæmper mod omskæring, abort og børneægteskaber. Pengene er en del af den danske ulandsbistand.

»AmplifyChange har været en organisation, der har været dygtige til at nå ud og skabe den kulturelle forandring, der skal til for at stoppe barnebrude, for at stoppe omskæring af piger og for at skabe bedre sundhedsvilkår til kvinder«, siger Kristian Jensen.

Fonden blev lanceret i september 2014 af kronprinsesse Mary under FN's Generalforsamling.

Jensen: Vi skal gå forrest

Danmark er medinitiativtager til fonden sammen med Holland og to private amerikanske fonde. Siden er blandt andet Norge og Storbritannien kommet til som bidragydere.

»Hele konferencens tema er at få folk til at handle og få både politikere, NGO'ere og organisationer til at sætte handling bag ordene, så vil kan gøre konkrete målsætninger til konkrete beslutninger«.

»Derfor er det vigtigt, at vi som værtsland også går forrest og viser, at vi er klar til at levere penge til projekter, som handler om kvinders sundhed«, siger Kristian Jensen.

AmplifyChange har siden sin opstart ifølge Udenrigsministeriet godkendt 182 projekter i 151 lande.

Med det nye bidrag på 65 millioner kroner har Danmark bidraget med i alt 232,2 millioner kroner. Det gør Danmark til den største bidragyder efterfulgt af Storbritannien.

Konferencen begyndte mandag og slutter torsdag.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden