Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR-FOTO
Foto: PR-FOTO
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britisk parlamentsmedlem i »kritisk tilstand« efter skud og knivstik

Jo Cox meldes såret efter overfald i det nordlige England. Mand anholdt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den 41-årige Jo Cox, der er medlem af det britiske arbejderparti Labour, er i »kritisk tilstand« efter at være blevet skudt og stukket med en kniv uden for et bibliotek i West Yorkshire-byen Birstall i det nordlige England.

Politiet i Yorkshire oplyser, at parlamentsmedlemmet er blevet fløjet til hospitalet i Leeds, samt at de efterfølgende har anholdt en 52-årig mand i området. De kan imidlertid endnu ikke oplyse et motiv bag overfaldet.

Foruden Jo Cox meldes en endnu ikke identificeret mand såret.

Det lokale medie The Yorkshire Post oplyser, at området omkring biblioteket af afskærmet, samt at bevæbnet politi er tilstede på gerningsstedet.

Vidner: »Britain First«

Hithem Ben Abdallah, 56, der befandt sig på en café i nærheden, fortæller til AP, at han ved 13-tiden så en mand med en hvid baseball-kasket, som »pludselig trak en pistol fra sin taske«, foran biblioteket, da en anden mand forsøgte at overmande ham.

Det er uvist, hvordan Jo Cox blev involveret i slagsmålet, men vidnet fortæller, at hun dernæst »faldt ned mellem to biler, hvor hun blødte på jorden«.

»Tre gange blev hun skudt«, lyder det fra Clarke Rothwell, et andet vidne, som fortæller, at Jo Cox faldt til jorden efter første skud, samt at gerningsmanden »tredje gang skød omkring hovedregionen«.

Politiet efterforsker desuden indberetninger om, at den mistænkte ved angrebet skulle have råbt »Britain First«, da det kan være en reference til det højreorienterede politiske parti af samme navn.

Indstiller kampagner

Reaktionerne på overfaldet er allerede mange.

Labours leder, Jeremy Corbyn, skriver således, at han er »fuldstændig chokeret« over overfaldet, og at hans tanker går til Cox' familie.

Samme melding lyder fra Storbritanniens premierminister, David Cameron.

Reuters oplyser desuden, at såvel den britiske pro-europæiske fløj og modstanderne af fortsat britisk EU-medlemskab ved næste uges folkeafstemning i Storbritannien, indstiller deres valgkampagner resten af dagen efter angrebet.

Jo Cox blev valgt ind i 2015 for Batley and Spen i West Yorkshire og har tidligere været politisk leder for Oxfam, der er en af verdens største bistandsorganisationer. Hun er gift og har to børn.

Angrebet skete i Birstall lidt vest for storbyen Leeds. Ill.: Google Maps.

Google Maps
Foto: Google Maps

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden