Mindst 75 er omkommet, efter at en lastbil pløjede igennem en menneskemængde i den sydfranske by. Kilde: AP

Internationalt

Flere meldes dræbt: Lastbil pløjer ind i menneskemængde i Nice

Lokale myndigheder kalder det et angreb og melder om 30 dræbte. De opfordrer folk til at blive indendøre.

Internationalt

Der meldes om paniske scener og flere dræbte i den franske by Nice, hvor en lastbil er kørt ind i en folkemængde under fejringen af Frankrigs nationaldag, Bastilledagen.

En repræsenatnt for de lokale myndigheder fortæller til tv-stationen BFM, at 30 er blevet dræbt. Andre medier melder om endnu højere tal.

Viceamtsrådsborgmester Sebastian Humbert siger til franske medier, at føreren er blevet skudt af politiet, rapporterer Reuters.

Den lokale avis Nice Matin har på Twitter offentliggjort flere billeder fra Nice kort efter, at begivenhederne fandt sted.

Dødstallet er ikke blevet bekræftet, og lige nu er situationen i den sydfranske by så kaotisk, at der vil gå tid, før vi har det fulde overblik.

OVERBLIK

Regionsformand og tidligere borgmester Christian Estrosi tweeter om et dødsfald, der kan tælles i dizaines - i tiere så at sige.

På det sociale medie Twitter deler øjenvidner billeder af ulykkesstedet, der angiveligt viser mennesker, som ligger livløse på gaden.

Lokale myndigheder i den franske by Nice betegner episoden som »et angreb«, og de opfordrer folk i byen til at blive inden døre.

Danske på stedet: Den gassede op og kørte gennem afspærring

Journalist Thomas Kristensen fortæller på TV2 News, at han stod 15 meter fra hvor lastbilen kørte gennem afspærringen til et område, hvor tusindvis af mennesker overværede et fyrværkerishow:

»Den gassede op, væltede afspærringen og ramte mange mennesker. Der opstod total panik«, siger han.

En reporter fra AFP beskriver, hvordan et hvidt køretøj ramte menneskemængden med høj fart, efter at folk var ved at forlade den berømte Promenade des Anglais.

»Vi så, at folk blev ramt, og der fløj murbrokker og støv ud over det hele«, siger han ifølge AFP.

Et billede fra avisen Nice Matin viser angiveligt lastbilen, som den står tilbage med skudhuller i forruden, efter at den er bragt til standsning.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden