DRÆBT. Gerningsmanden blev skudt af politiet, efter at lastbilen var standset.
Foto: NADER EL SHAFEI/AP

DRÆBT. Gerningsmanden blev skudt af politiet, efter at lastbilen var standset.

Internationalt

Portræt: Fraskilt far til tre står bag angrebet

Gerningsmanden var totalt ukendt af efterretningstjenesten.

Internationalt

Fraskilt far til tre står bag angreb i Nice.

Han havde dobbelt statsborgerskab og arbejdede som fragtmand.

Bouhlel blev født d. 3 januar, 1985 i byen Msaken i det nordøstlige Tunesien, men flyttede ifølge the New York Times til Frankrig i 2005. Lahouaiej-Bouhlel har ikke tidligere været i myndighedernes søgelys for terror-forbindelser.

»Han var totalt ukendt af efterretningstjenesten - både lokalt og nationalt«, forklarede anklageren Francois Molins under et pressemøde fredag kl. 17.

Men han er kendt af politiet i forbindelse med en række overfald. Senest i marts hvor han fik en seksmåneders betinget dom for at have overfaldet en motorcyklist i forbindelse med et skænderi i trafikken, skriver New York Times.

Gjorde ikke indtryk

Foto: Police Municipale de Nice

Politikens Claus Blok Thomsen har besøgt gerningsmandens opgang i Nice-bydelen Abattoirs.

»Jeg talte med en fyr, som hedder Didien Babacar, og som bor øverst oppe i opgangen. Han beskrev Mohamed Lahouaiej Bouhlel som en stor mand, der altid var glatbarberet i ansigtet. Han var meget rolig og reserveret, og de snakkede kun sammen, når de hilste på hinanden på gaden. Det var ikke en mand, der gjorde indtryk«, fortæller han:

POLITIKEN I NICE:

»En anden nabo fortalte, at hun engang var kommet op ad trappen med en flaske vin og havde tilbudt Bouhlel et glas. Men han havde takket nej og forklaret, at han var muslim. Omvendt havde Bouhlels underbo Jasmine på 35 år se ham gå rundt med nogle piger på gaden«.

Piger og salsa

De mange forskellige beskrivelser af gerningsmanden tegner et billede af en splittet person.

Mens flere naboer hæfter sig ved hans Interesse for piger og salsa beskriver andre naboer over for flere medier den 31-årige familiefar Mohamed Lahouaiej-Bouhlel som deprimeret, ustabil og aggressiv. Angiveligt havde hans kone forladt ham for tre år siden.

FAKTA:

Politiet har fredag eftermiddag anholdt Mohamed Lahouaiej Buohlels ekskone og afhørt hende for at finde ud af, om gerningsmanden har fået hjælp til angrebet, oplyser lokalmediet Nice-Matin.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce