Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Murat Cetinmuhurdar/AP
Foto: Murat Cetinmuhurdar/AP

DØDSSTRAF. Præsident erdogan vil nu arbejde for at genindføre dødsstraf.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Erdogan vil ikke ignorere »folkekrav«: Overvejer at indføre dødsstraf

Dødsstraf kan blive en realitet i Tyrkiet ifølge præsident Erdogan.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter fredagens mislykkede kupforsøg vil Erdogan nu indføre dødsstraf.

Ifølge præsidenten er der tale om et folkeligt krav om at få straffet de ansvarlige for det mislykkede kupforsøg. Reuters citerer præsidenten for at sige, at han ikke kan ignorere »folkets krav om dødsstraf«.

OVERBLIK

Derfor vil regeringen nu indlede drøftelser med oppositionen om en genindførsel af dødsstraffen.

Løfter om hårde straffe

Før efterdønningerne af fredagens mislykkede kupforsøg endnu havde lagt sig, lovede Tyrkiets præsident Erdogan hårde straffe til kupmagerne. Billeder fra Tyrkiet vidner også om en særdeles hårdhændet behandling af de anholdte.

Også Tyrkiets premierminister Binali Yildirim har været på talerstolen med trusler straffe i den hårde ende. Han har dog henvist til, at Tyrkiets forfatning ikke tillader dødsstraf.

ANALYSE

Kritikere beskylder Erdogan for at udnytte kupforsøget til at fjerne modstandere. Op til kuppet arbejdede Erdogan på at ændre Tyrkiets forfatning, så præsidentembedet bliver tilført yderligere magt. Han har dog ikke haft flertal i parlamentet for at foretage disse ændringer.

Mange anholdte

Mindst 6.000 personer er anholdt i forbindelse med kupforsøget. Samtidig er 2.745 dommere blevet fjernet fra deres hverv.

Tyrkiet kræver, at amerikanerne udleverer prædikanten Fethullah Gülen, som Erdogan flere gange har beskyldt for at stå bag kuppet.

SVAR PÅ ANKLAGE

Erdogan har tidligere været på kant med menneskerettighedsorganisationer, som har kritiseret regeringen for at true pressefriheden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden