Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Den britiske udenrigsminister fik barske spørgsmål under pressemøde med John Kerry. Kilde: AP / Oversættelse: Tonny Pedersen, Politiken

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er historien om John Kerrys skæve grimasse

Boris Johnson kom på glatis ved sit første pressemøde som britisk udenrigsminister.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der blev ikke lagt fingre imellem fra journalisternes side, da Boris Johnson i går stillede op til sit første pressemøde som britisk udenrigsminister.

Johnson var assisteret af den amerikanske udenrigsminister John Kerry, men hvis de to havde forestillet sig, at pressemødet ville blive en ren walkover, så måtte de tro om igen.

To amerikanske journalister gik nemlig usædvanligt hårdt i kødet på Boris Johnson og dennes udtalelser undervejs i kampagnen for Brexit og ved tidligere lejligheder i sin politiske karriere.

Johnson har blandt andet udtalt, at Hillary Clinton ligner en sadistisk sygeplejerske på et sindssygehospital og kommenteret på, at Barack Obama har kenyanske rødder. Han har også langet kraftigt ud efter Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan.

»Åh nej, ikke det her igen«, udbrød Boris Johnson og sukkede, da han blev konfronteret med sine udtalelser gennem årene. Mens John Kerry samtidig havde mere end svært ved at finde en grimasse, der var passende.

Krav om undskyldning

Igen og igen konfronterede de to journalister, Gardiner Harris fra The New York Times og Brad Klapper fra Associated Press, Boris Johnson med, at han har fornærmet adskillige verdensledere.

Journalisterne spurgte også Johnson, om han ville undskylde over for dem, han har fornærmet, og om andre politikere nu ville kunne stole på ham i hans nye rolle som udenrigsminister.

»Jeg forstår, du ikke ønsker at tale om fortiden, men du har en usædvanlig lang historik med vilde overdrivelser og direkte løgne«, sagde Gardiner Harris og lod så Boris Johnson komme til orde.

»Jeg er bange for, at der efterhånden eksisterer så omfattende en liste over ting, som jeg har sagt, ting som er blevet misforstået og taget ud af kontekst, at det virkelig ville tage alt for lang tid at udfærdige et globalt katalog af undskyldninger over for alle de pågældende«, forsøgte Johnson sig, uden at det dog fik de amerikanske journalister til at indstille deres byger af spørgsmål.

Det kaldes diplomati

Før Johnson og John Kerry mødte pressen i London, havde de haft en privat samtale om relationerne mellem Storbrittanien og USA, om Brexit og om krisen i Syrien.

Kerry blev på pressemødet også konfronteret med konsekvenserne af, at Storbritannien vil træde ud af EU.

»Befolkningen i Storbritannien har stemt. Dette er et demokrati, og vi må alle respektere et demokrati«, sagde John Kerry og forsøgte at yde verbal opbakning til den trængte Boris Johnson.

»Han er en dygtig mand med et betydeligt intellekt. Det er den Boris Johnson, jeg kender«, udtalte Kerry, hvilket fik Johnson til at afbryde ham og takke for støtten.

Hvorefter John Kerry smilende, mens mikrofonerne fortsat optog, sagde: »Det kaldes diplomati«, henvendt til Boris Johnson.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden