Bombealarm afblæst i Bruxelles

Bombetrussel i den belgiske hovedstad var falsk alarm.

Internationalt

Der var tale om falsk alarm, da belgisk politi tidligere i dag alarmerede om en bombetrussel i Bruxelles.

Politiet omringede i centrum af hovedstaden en mistænkelig mand, som var iført en lang, sort frakke med ledninger stikkende ud.

Det viste sig efter en fem timer lang politiaktion, at der var tale om en studerende, som var på vej rundt i byen for at undersøge stråling i forbindelse med et studieprojekt. Manden er nu anholdt og er blevet taget med til afhøring. Det skriver flere belgiske medier.

Tidligere på dagen berettede en række internationale medier, blandt andet britiske BBC, at en større politiaktion var i gang nær Place de la Monnaie i centrum af Bruxelles.

Mennesker i butikker i nærheden var blevet evakueret, og flere gader afspærret. Billeder fra stedet viste en mand, som knælede, mens politiet rettede deres skydevåben mod ham.

Hændelsen skete dagen før den belgiske nationaldag, hvor myndighederne oven på terrorangrebet på Bastilledagen i Frankrig er i forhøjet beredskab.

I marts i år blev Belgiens hovedstad ramt af flere terrorangreb. Først blev to bomber bragt til sprængning i ankomsthallen i Zaventem-lufthavnen. Derefter blev metrostationen Maelbeek i centrum af Bruxelles ramt af et selvmordsangreb. 32 mennesker mistede livet ved angrebene.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce