Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Bombealarm afblæst i Bruxelles

Bombetrussel i den belgiske hovedstad var falsk alarm.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var tale om falsk alarm, da belgisk politi tidligere i dag alarmerede om en bombetrussel i Bruxelles.

Politiet omringede i centrum af hovedstaden en mistænkelig mand, som var iført en lang, sort frakke med ledninger stikkende ud.

Det viste sig efter en fem timer lang politiaktion, at der var tale om en studerende, som var på vej rundt i byen for at undersøge stråling i forbindelse med et studieprojekt. Manden er nu anholdt og er blevet taget med til afhøring. Det skriver flere belgiske medier.

Tidligere på dagen berettede en række internationale medier, blandt andet britiske BBC, at en større politiaktion var i gang nær Place de la Monnaie i centrum af Bruxelles.

Mennesker i butikker i nærheden var blevet evakueret, og flere gader afspærret. Billeder fra stedet viste en mand, som knælede, mens politiet rettede deres skydevåben mod ham.

Hændelsen skete dagen før den belgiske nationaldag, hvor myndighederne oven på terrorangrebet på Bastilledagen i Frankrig er i forhøjet beredskab.

I marts i år blev Belgiens hovedstad ramt af flere terrorangreb. Først blev to bomber bragt til sprængning i ankomsthallen i Zaventem-lufthavnen. Derefter blev metrostationen Maelbeek i centrum af Bruxelles ramt af et selvmordsangreb. 32 mennesker mistede livet ved angrebene.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden