Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Foto: David Goldman/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Taleskriver tager hele skylden for Melania Trumps fadæse

Veninde af Trump-familien stod bag kopiering af Michelle Obama-citater, indrømmer hun nu.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det lignede unægteligt et af de største selvmål i Donald Trumps præsidentkampagne, da hans slovenskfødte kone Melania i sin tale mandag på republikanernes konvent var endog meget tydeligt inspireret af en vidt berømt tale, Michelle Obama holdt i 2008.

Twitter, Facebook og snart sagt hele det amerikanske mediebillede har siden svælget sig i de påfaldende sammenfald i Melania Trump og Michelle Obamas respektive taler.

Men nu forsøger Trump-lejren at tage luften ud af historien.

Meredith McIver, som tidligere har hjulpet Donald Trump med at skrive bogen 'Think Like A Billionaire', og er fast taleskriver og del af staben i Trump-organisationen, påtager sig skylden for fadæsen.

»Undervejs i arbejdet med Melania Trump på hendes tale, talte vi om mange mennesker, som inspirerede hende og om, hvilke budskaber hun gerne ville sende i talen,« skriver Meredith McIver i et åbent brev, som Trump-lejren har offentliggjort.

Hun fortsætter:

»En person hun (Melania Trump, red.) altid godt kunne lide, var Michelle Obama. Over telefonen læste hun nogle passager fra Fru Obamas tale op som eksempler. Jeg skrev dem ned og føjede dem senere ind i det udkast, som blev til den færdige tale. Jeg tjekkede ikke Fru Obamas taler. Dette var min fejl, og jeg har det forfærdeligt med det kaos, jeg har påført Melania og Trump-familien, samt Fru Obama«.

Tilbød at sige op

Trump-lejren nægtede til at begynde med, at der var sammenfald mellem Melania Trump og Michelle Obamas tale. Talsmand Paul Manafort udtalte til ABC News, at anklagen om, at Melania Trump havde kopieret ord fra andre, »var absurd«

Det amerikanske medie vox.com kunne dog dokumentere, at hele sætninger i de to taler var identiske. Michelle Obamas tale ved det demokratiske partis konvent i 2008 gjorde hende på ingen tid til en stjerne i det amerikanske mediebillede.

Meredith McIver, der er tidligere balletdanser og har en kandidatgrad i engelsk, beskriver i det åbne brev sig selv som en ven af Trump-familien. Hun oplyser også, at hun selv har bedt om at sende et statement ud til offentligheden.

Og skriver endelig følgende:

»I går tilbød jeg at sige op, men Hr. Trump og Trump-familien afviste dette ... Jeg undskylder for den forvirring og det hysteri, min fejltagelse har forårsaget«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden