Foto: David Goldman/AP
Internationalt

Taleskriver tager hele skylden for Melania Trumps fadæse

Veninde af Trump-familien stod bag kopiering af Michelle Obama-citater, indrømmer hun nu.

Internationalt

Det lignede unægteligt et af de største selvmål i Donald Trumps præsidentkampagne, da hans slovenskfødte kone Melania i sin tale mandag på republikanernes konvent var endog meget tydeligt inspireret af en vidt berømt tale, Michelle Obama holdt i 2008.

Twitter, Facebook og snart sagt hele det amerikanske mediebillede har siden svælget sig i de påfaldende sammenfald i Melania Trump og Michelle Obamas respektive taler.

Men nu forsøger Trump-lejren at tage luften ud af historien.

Meredith McIver, som tidligere har hjulpet Donald Trump med at skrive bogen 'Think Like A Billionaire', og er fast taleskriver og del af staben i Trump-organisationen, påtager sig skylden for fadæsen.

»Undervejs i arbejdet med Melania Trump på hendes tale, talte vi om mange mennesker, som inspirerede hende og om, hvilke budskaber hun gerne ville sende i talen,« skriver Meredith McIver i et åbent brev, som Trump-lejren har offentliggjort.

Hun fortsætter:

»En person hun (Melania Trump, red.) altid godt kunne lide, var Michelle Obama. Over telefonen læste hun nogle passager fra Fru Obamas tale op som eksempler. Jeg skrev dem ned og føjede dem senere ind i det udkast, som blev til den færdige tale. Jeg tjekkede ikke Fru Obamas taler. Dette var min fejl, og jeg har det forfærdeligt med det kaos, jeg har påført Melania og Trump-familien, samt Fru Obama«.

Tilbød at sige op

Trump-lejren nægtede til at begynde med, at der var sammenfald mellem Melania Trump og Michelle Obamas tale. Talsmand Paul Manafort udtalte til ABC News, at anklagen om, at Melania Trump havde kopieret ord fra andre, »var absurd«

Det amerikanske medie vox.com kunne dog dokumentere, at hele sætninger i de to taler var identiske. Michelle Obamas tale ved det demokratiske partis konvent i 2008 gjorde hende på ingen tid til en stjerne i det amerikanske mediebillede.

Meredith McIver, der er tidligere balletdanser og har en kandidatgrad i engelsk, beskriver i det åbne brev sig selv som en ven af Trump-familien. Hun oplyser også, at hun selv har bedt om at sende et statement ud til offentligheden.

Og skriver endelig følgende:

»I går tilbød jeg at sige op, men Hr. Trump og Trump-familien afviste dette ... Jeg undskylder for den forvirring og det hysteri, min fejltagelse har forårsaget«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce