Internationalt

Hjernen bag verdens største piratsite er anholdt

30-årig ukrainsk mand, som står bag KickassTorrents, arresteret i Polen.

Internationalt

Artem Vaulin.

Navnet siger måske ikke den bredere offentlighed det store. Siger man derimod Kickass Torrents, er der nok flere, der vil nikke genkendende til det navn.

Kickass Torrents er den mest besøgte hjemmeside i verden for ulovligt download af filer.

Artem Vaulin, en 30-årig ukrainer, er onsdag blevet anholdt i Polen. USA kræver samtidig manden udleveret under anklage om, at han har krænket ophavsretten og hvidvasket enorme pengebeløb.

Det amerikanske justitsministerium har endvidere lukket syv hjemmesider, der forbindes med Kickass Torrents. Det skriver det amerikanske brancheblad Variety.

En milliard værd

Kickass Torrents har 50 millioner unikke besøgende om måneden og værdien af den mængde film, tv-programmer, musik og andre medier, som er blevet hentet på sitet siden 2008 skønnes at nå op i en samlet værdi af en milliard dollar.

Variety skriver videre, at Artem Vaulin blev anholdt af amerikanske agenter, som havde foregivet at være annoncører, der var interesserede i hjemmesiden.

»Vaulin sigtes for at drive den mest besøgte ulovlige fildelings-hjemmeside. I et forsøg på at unddrage sig anholdelse, har Vaulin brugt forskellige servere i lande verden over og flyttet sine domæner på grund af gentagne beslaglæggelser og civile retssager«, siger Leslie Caldwell fra det amerikanske justitsministerium i en pressemeddelelse.

Anden it-pirat anholdt

Kickass Torrents huser ikke selv ulovlige filer, men giver internetlinks til brugerne, der så kan downloade materiale andre steder.

Et domæne som drives af Kickass Torrents, er rangeret på en plads som nummer 70 over de mest besøgte hjemmesider i verden.

Amerikanske efterforskere har i de seneste år også arresteret andre indflydelsesrige navne inden for ulovligt download af filer.

Eksempelvis er tyskeren Kim Dotcom blevet anholdt. Han er stifter af Megaupload, et andet stort fildelings-site, og blev tilbageholdt i januar 2012 efter en stor politiaktion ved hans luksuriøse landsted i Auckland i New Zealand.

Ifølge det amerikanske justitsministerium har Kim Dotcoms virksomhed kostet en række filmselskaber og pladeselskaber over 500 millioner dollar.

Kim Dotcom kæmper netop nu mod at blive udleveret til USA.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce