Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hjernen bag verdens største piratsite er anholdt

30-årig ukrainsk mand, som står bag KickassTorrents, arresteret i Polen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Artem Vaulin.

Navnet siger måske ikke den bredere offentlighed det store. Siger man derimod Kickass Torrents, er der nok flere, der vil nikke genkendende til det navn.

Kickass Torrents er den mest besøgte hjemmeside i verden for ulovligt download af filer.

Artem Vaulin, en 30-årig ukrainer, er onsdag blevet anholdt i Polen. USA kræver samtidig manden udleveret under anklage om, at han har krænket ophavsretten og hvidvasket enorme pengebeløb.

Det amerikanske justitsministerium har endvidere lukket syv hjemmesider, der forbindes med Kickass Torrents. Det skriver det amerikanske brancheblad Variety.

En milliard værd

Kickass Torrents har 50 millioner unikke besøgende om måneden og værdien af den mængde film, tv-programmer, musik og andre medier, som er blevet hentet på sitet siden 2008 skønnes at nå op i en samlet værdi af en milliard dollar.

Variety skriver videre, at Artem Vaulin blev anholdt af amerikanske agenter, som havde foregivet at være annoncører, der var interesserede i hjemmesiden.

»Vaulin sigtes for at drive den mest besøgte ulovlige fildelings-hjemmeside. I et forsøg på at unddrage sig anholdelse, har Vaulin brugt forskellige servere i lande verden over og flyttet sine domæner på grund af gentagne beslaglæggelser og civile retssager«, siger Leslie Caldwell fra det amerikanske justitsministerium i en pressemeddelelse.

Anden it-pirat anholdt

Kickass Torrents huser ikke selv ulovlige filer, men giver internetlinks til brugerne, der så kan downloade materiale andre steder.

Et domæne som drives af Kickass Torrents, er rangeret på en plads som nummer 70 over de mest besøgte hjemmesider i verden.

Amerikanske efterforskere har i de seneste år også arresteret andre indflydelsesrige navne inden for ulovligt download af filer.

Eksempelvis er tyskeren Kim Dotcom blevet anholdt. Han er stifter af Megaupload, et andet stort fildelings-site, og blev tilbageholdt i januar 2012 efter en stor politiaktion ved hans luksuriøse landsted i Auckland i New Zealand.

Ifølge det amerikanske justitsministerium har Kim Dotcoms virksomhed kostet en række filmselskaber og pladeselskaber over 500 millioner dollar.

Kim Dotcom kæmper netop nu mod at blive udleveret til USA.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden