Tyskland. En syrisk mand, der have fået afvist sin ansøgning om asyl, detonerede en bombe i en rygsæk i Ansbach i aftes.
Foto: Matthias Schrader/AP

Tyskland. En syrisk mand, der have fået afvist sin ansøgning om asyl, detonerede en bombe i en rygsæk i Ansbach i aftes.

Internationalt

Attentatmand blev afvist ved festival - kort efter detonerede han sin bombe

Syrisk asylansøger stod bag eksplosion ved vinbar i den sydtyske by Ansbach.

Internationalt

Den tre dage lange musikfestival Ansbach Open med koncerter i det fri var i fuld gang søndag aften, da festivalen pludselig blev afbrudt.

En 27-årig syrisk mand, der havde fået afslag på asyl i Tyskland, forsøgte at komme ind på festivalen med en sort rygsæk. Ved indgangen til festivalområdet blev han dog afvist, fordi han ikke havde en gyldig billet.

Kort efter, omkring klokken 22.15, detonerede han - foran vinbaren Eugens Weinstube, ikke langt fra festivalpladsen i Ansbach - en bombe i rygsækken og dræbte herved sig selv. 12 andre mennesker blev såret, tre af dem alvorligt.

Ifølge Tysklands indenrigsminister Joachim Hermann er det uklart, om manden forsøgte at begå selvmord eller »havde til hensigt at tage andre med sig i døden«.

»Indholdet af rygsækken (som gerningsmanden bar, red.) kunne have dræbt og såret mange flere mennesker«, siger Joachim Hermann på et pressemøde, hvor han også oplyser, at rygsækken både var fyldt med sprængstoffer og skarpe metalgenstande.

Havde forsøgt selvmord to gange

Godt og vel 2.500 mennesker var til stede ved Ansbach Open, da festivalen blev lukket ned på grund af eksplosionen. Det skriver mediet nordbayern.de. Et andet tysk medie, Bayerischer Rundfunk, beretter, at omkring 200 politibetjente og 350 redningsfolk straks blev sendt til området, da man hørte om bombeattentatet.

De tyske myndigheder vil dog ikke endeligt fastslå, at der er tale om et terrorangreb. Her til morgen er der ikke fundet beviser på, at der skulle være en forbindelse mellem den syriske mand og Islamisk Stat (IS).

Det er dog »ikke udelukket«, lyder det fra indenrigsminister Joachim Hermann.

Den 27-årige syrer, som detonerede bomben, havde psykiske problemer. Manden kom til Tyskland for to år siden og havde to gange forsøgt selvmord. Derfor var han også i behandling på et psykiatrisk hospital.

»Det er frygteligt, at nogen misbruger muligheden for at få beskyttelse på denne måde. Det er jeg forfærdet over. Vi må gøre, hvad vi kan, så den type vold begået af asylansøgere, der er kommet til vores land, ikke spredes yderligere«, siger Joachim Hermann.

Flere angreb på få dage

Indenrigsministeren oplyser også, at efterforskerne har fundet en mobiltelefon ved mandens lig uden for vinbaren i Ansbach. Denne skal nu undersøges, så man kan se, hvem syreren har kommunikeret med.

Aftenens attentat er det tredje af sin art inden for en uge i Bayern.

Fredag aften skød en 18-årig tysk-iransk mand omkring sig ved et indkøbscenter i München og dræbte ni mennesker, før han tog livet af sig selv.

For en uge siden, sidste mandag, angreb en 17-årig dreng togpassagerer i Würzburg med en økse og en kniv. Fem mennesker blev såret, heraf fire alvorligt. Den 17-årige blev herefter skudt og dræbt af politiet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce