Barack Obama talte i dag på demokraternes partikonvent. »Hvor meget man end har forsøgt at få hende ned med nakken, giver hun aldrig nogensinde op«, sagde han om demokraternes præsidentkandidat Hillary Clinton. Kilde: AP

Internationalt

Modstandere slår tilbage mod Obama efter nattens hyldesttale

Republikanere mener, at Barack Obamas vendinger mindede om Ronald Reagans.

Internationalt

Der blev ikke lagt fingre imellem, da USA's præsident, Barack Obama, i nat langede kraftigt ud efter den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, på Det Demokratiske Partis konvent i Philadelphia.

Ifølge Obama tegnede sidste uges konvent hos Det Republikanske Parti et alt for dystert billede af USA.

»Hvad vi hørte, var et dybt pessimistisk fremtidssyn. Der var ingen løsninger. Bare en omgang bitterhed, vrede og had. Og det er ikke det USA, jeg kender«, sagde Barack Obama, som beskrev, hvad han selv har oplevet på sine rejser rundt i landet.

»Jeg ser folk, der arbejder hårdt og starter virksomheder; mennesker, der underviser børnene og tjener vores land. Jeg ser en yngre generation fuld af energi og nye ideer«, sagde præsidenten, der også kvikt replicerede, da publikum i salen buhede ad navnet Trump.

»Buh ikke, stem«, lød det fra Barack Obama, der gav sin uforbeholdne støtte til Hillary Clinton som præsident.

»Jeg beder jer gøre som mig: Afvis kynisme, afvis frygt, og saml det bedste i os - stem på Hillary Clinton som den næste præsident i USA, og vis verden, at vi stadig tror på denne store nations potentiale«, sagde Obama.

Afviser kritik

Donald Trump var ikke sen til at slå tilbage mod anklagerne fra Barack Obama.

»Vores land føler sig ikke 'fantastisk allerede' for de millioner af vidunderlige mennesker, der lever i fattigdom, vold og fortvivlelse«, skrev Trump i nat på Twitter.

Flere andre fremtrædende republikanske støtter strøg også hurtigt til tasterne efter Obamas tale i Philadelphia.

»De forsøger at tage alle vores udtryk«, skriver Rich Lowry, redaktør for det konservative National Review, med henvisning til at Barack Obama brugte den ikoniske amerikanske parafrase »a shining city on a hill« (en skinnende by på en bakke, red.), til at beskrive sit syn på USA. Et udtryk, som blandt andre den tidligere præsident Ronald Reagan har brugt.

En af Reagans tidligere taleskrivere, John Podhoretz, mente også, at Obama var lige lovlig meget inspireret af republikanernes sprogbrug.

»Tag omkring fem afsnit ud af Obamas tale, og så kunne det have været en tale, Reagan holdt. Stol på mig. Jeg ved det«, skriver han på Twitter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

Forsiden

Annonce