Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Barack Obama talte i dag på demokraternes partikonvent. »Hvor meget man end har forsøgt at få hende ned med nakken, giver hun aldrig nogensinde op«, sagde han om demokraternes præsidentkandidat Hillary Clinton. Kilde: AP

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Modstandere slår tilbage mod Obama efter nattens hyldesttale

Republikanere mener, at Barack Obamas vendinger mindede om Ronald Reagans.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der blev ikke lagt fingre imellem, da USA's præsident, Barack Obama, i nat langede kraftigt ud efter den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, på Det Demokratiske Partis konvent i Philadelphia.

Ifølge Obama tegnede sidste uges konvent hos Det Republikanske Parti et alt for dystert billede af USA.

»Hvad vi hørte, var et dybt pessimistisk fremtidssyn. Der var ingen løsninger. Bare en omgang bitterhed, vrede og had. Og det er ikke det USA, jeg kender«, sagde Barack Obama, som beskrev, hvad han selv har oplevet på sine rejser rundt i landet.

»Jeg ser folk, der arbejder hårdt og starter virksomheder; mennesker, der underviser børnene og tjener vores land. Jeg ser en yngre generation fuld af energi og nye ideer«, sagde præsidenten, der også kvikt replicerede, da publikum i salen buhede ad navnet Trump.

»Buh ikke, stem«, lød det fra Barack Obama, der gav sin uforbeholdne støtte til Hillary Clinton som præsident.

»Jeg beder jer gøre som mig: Afvis kynisme, afvis frygt, og saml det bedste i os - stem på Hillary Clinton som den næste præsident i USA, og vis verden, at vi stadig tror på denne store nations potentiale«, sagde Obama.

Afviser kritik

Donald Trump var ikke sen til at slå tilbage mod anklagerne fra Barack Obama.

»Vores land føler sig ikke 'fantastisk allerede' for de millioner af vidunderlige mennesker, der lever i fattigdom, vold og fortvivlelse«, skrev Trump i nat på Twitter.

Flere andre fremtrædende republikanske støtter strøg også hurtigt til tasterne efter Obamas tale i Philadelphia.

»De forsøger at tage alle vores udtryk«, skriver Rich Lowry, redaktør for det konservative National Review, med henvisning til at Barack Obama brugte den ikoniske amerikanske parafrase »a shining city on a hill« (en skinnende by på en bakke, red.), til at beskrive sit syn på USA. Et udtryk, som blandt andre den tidligere præsident Ronald Reagan har brugt.

En af Reagans tidligere taleskrivere, John Podhoretz, mente også, at Obama var lige lovlig meget inspireret af republikanernes sprogbrug.

»Tag omkring fem afsnit ud af Obamas tale, og så kunne det have været en tale, Reagan holdt. Stol på mig. Jeg ved det«, skriver han på Twitter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden