Foto: Yui Mok/AP
Internationalt

Britisk politi: Mentalt helbred kan være faktor ved knivstikkeri i London

En kvinde er dræbt og fem er såret efter knivangreb på Russell Square i aftes.

Internationalt

Et knivangreb sent i aftes i London har kostet en kvinde i 60'erne livet. Fem andre er såret efter angrebet, der skete på Russell Square i det centrale London.

En 19-årig mand er blevet anholdt efter angrebet. Han blev pacificeret af politiet, som brugte en strømpistol - en 'taser' - ved anholdelsen, og manden er derfor i politiets varetægt på et hospital i den engelske hovedstad.

Politiets kommentarer i kølvandet på angrebet har været kortfattede. Men ifølge flere britiske medier, herunder BBC, The Guardian og The Telegraph, siger Mark Rowley, en højtstående politikommissær, at man mistænker gerningsmandens mentale helbred for at være årsag til angrebet.

»Tidlige indikationer tyder på, at mandens mentale helbred er en væsentlig faktor i denne sag, og det indgår som en stor del af efterforskningen. Men selvfølgelig holder vi på dette tidspunkt alle spor åbne, og dermed udelukker vi ikke terror som motiv«, udtalte Rowley i nat, da han stillede op foran pressen ved Scotland Yard, den britiske efterretningstjenestes hovedkvarter.

En tragisk hændelse

Anmeldelsen om en mand set med en kniv ved Russell Square indløb klokken 22.33 lokal tid. 6 minutter senere blev manden anholdt af politiet.

Både drabsafdelingen fra det britiske politi og Scotland Yards antiterrorenhed - der også går under navnet SO15 - deltager i efterforskningen af angrebet.

Mark Rowley beskrev i nat hændelsen som »tragisk« og sagde videre, at den dræbte kvinde hurtigt blev tilset af ambulancefolk, men blev erklæret død kort tid senere. To andre kvinder og tre mænd blev såret under angrebet.

Ifølge BBC er politiet massivt til stede i området, og det område, der oprindelig blev afspærret, er senere blevet udvidet. Russell Square ligger tæt på British Museum og det populære kvarter Bloomsbury.

Mere politi på gaderne

Trusselsniveauet i England har været på højt niveau de seneste to år.

Tidligere i går havde Scotland Yard annonceret, at man ville indsætte 600 ekstra bevæbnede politimænd på gaderne i London som følge af den seneste måneds terrorangreb i Frankrig og Tyskland.

Politikommisær Mark Rowley fortalte i nat, at borgerne i London her til morgen vil vågne op til et syn af mere politi, nogle af dem bevæbnede, på gaderne end normalt. Dette sker for at styrke sikkerheden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce