Internationalt. En nonne tjekker sin mobiltelefon i Amatrice, efter jordskælvet ramte byen.
Foto: Massimo Percossi/AP

Internationalt. En nonne tjekker sin mobiltelefon i Amatrice, efter jordskælvet ramte byen.

Internationalt

Fotograf: 15 personer forsøger at redde familie ud med deres bare hænder

Flere børn er blevet trukket ud af murbrokker efter jordskælvet i Italien.

Internationalt

Dødstallet efter jordskælvet, der ramte det centrale Italien i nat, stiger.

De italienske myndigheder bekræfter her til middag, at mindst 38 mennesker har mistet livet i jordskælvet. Yderligere 150 personer er savnet, siger talskvinden, Immacolata Postiglione, til Reuters.

I flere små middelalderlandsbyer i Rieti-regionen i Umbrien arbejder redningsmandskab desperat på at redde folk ud af murbrokker under sammenstyrtede huse.

De hårdest ramte byer er Amatrice, Accumoli, Posta og Arquata del Tronto, der ligger i et bjergområde.

I Accumoli har redningsarbejdere i timevis forsøgt at nå frem til en familie med to små børn, der er fanget under murbrokkerne.

Fotograf Emiliano Grillotti beretter, hvordan mindst 15 personer med deres bare hænder forsøgte at redde dem.

»Man kan høre moderen og et af børnene skrige«, fortæller han ifølge La Repubblica.

Foto: Cristiano Chiodi/AP

Ringer til indbyggere

Jordskælvet ramte klokken 03.36 og målte 6,2 på Richterskalaen. Skælvets epicenter var i Amatrice, omkring 140 kilometer nordøst for Rom, hvor man også kunne mærke skælvet.

Det amerikanske medie CNN beretter, at redningsfolk er i gang med at ringe til eventuelt overlevende indbyggere, der befinder sig under murbrokkerne.

»Det er et mirakel, at jeg er i sikkerhed og kun fordi, jeg lige var stået op for at gå på arbejde. Jeg er gadefejer, og jeg var lige stået ud af sengen, da alt på et øjeblik brød sammen. Kun ti sekunder tog det, så var alt ødelagt«, siger renholdningsarbejderen Marco ifølge La Repubblica om det øjeblik, hvor hans hus i den historiske del af Amatrice styrtede sammen.

I en anden by, Pescara del Tronto, er to børn, en lillebror på 4 år og hans storebror på 7 år, blevet trukket fri af ruinerne. Børnenes bedstemor, som de var på besøg hos, havde gennet dem ind under sengen, da skælvet ramte.

Hun ligger selv under murbrokkerne i bebyggelsen, hvortil adgangsvejene er spærret, og er i telefonisk kontakt med redningsarbejderne, skriver La Repubblica.

Kilde: Politiken / Johannes Skov Andersen

En journalist fra britiske The Telegraph fortæller, at redningsarbejdet i området er i fuld gang.

»Omkring 12 mennesker ligger under murbrokkerne. De graver folk ud . De har lige fundet et 6-årigt barn i live. Der kører mange ambulancer forbi, som tager tilskadekomne til den nærliggende by L'Aquila«, siger journalisten, Nick Squires.

Stemmer under murbrokkerne

Ifølge USGS, USA's Geologiske Institut, har man i nat målt otte jordskælv med en styrke på mellem 4 og 6,2 Italien.

Snesevis af huse styrtede sammen i landsbyerne nær skælvets epicentrum. I førnævnte Amatrice er der ifølge byens borgmester, Sergio Pirozzi, også fortsat folk fanget under murbrokkerne.

»Målet er nu at redde så mange liv som muligt. Der er stemmer under murbrokkerne, vi er nødt til at redde folk«, siger borgmesteren til tv-stationen Rai og oplyser om, at tre fjerdele af byen er væk.

Præsten Franco Gammarota, som hjælper med redningsarbejdet i Amatrice, beretter om, at fem lig blev trukket ud af ruinerne i byen.

Her skulle der også være turister fanget under et sammenstyrtet hotel, mens en gruppe på seks afghanske flygtninge et andet sted desperat forsøger at redde to af deres landsmænd, som er fanget under deres sammenstyrtede hus, skriver La Repubblica.

På Twitter lyder opfordringen fra det italienske netværk for bloddonere i provinsen Rieti:

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Der er et akut behov for blod«.

Foto: Massimo Percossi/AP

Ingen meldinger om danske tilskadekomne

Ifølge de første officielle meldinger savnes omkring 100, skriver avisen Corriere della Sera.

I en anden af de ramte byer, Accumoli, siger borgmester Stefano Petrucci til nyhedsbureauet AP, at en familie på to forældre og to børn er fanget under murbrokkerne, og at der ikke er tegn på liv fra dem.

»Nu hvor dagslyset er kommet frem, kan vi se, at situationen er endnu mere forfærdelig, end vi frygtede. Der er kollapsede bygninger, folk er fanget under murbrokker, og der er ingen lyd af liv«, siger Stefano Petrucci.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at den danske ambassade i Rom er i kontakt med de lokale myndigheder for at finde ud af, om danskere er kommet til skade. Indtil videre er ingen danskere dog meldt kvæstet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce