Undsætning. Team Humanity undsætter flygtinge ved at sejle dem i møde i hurtigtgående gummibåde. Nu er to danskere anholdt for menneskesmugling.
Foto: Privatfoto

Undsætning. Team Humanity undsætter flygtinge ved at sejle dem i møde i hurtigtgående gummibåde. Nu er to danskere anholdt for menneskesmugling.

Internationalt

Danske flygtningehjælpere sigtet for menneskesmugling

I går blev de tilbageholdt, men i dag har græske myndigheder anholdt medlemmer af Team Humanity på Lesbos og sigtet dem for menneskesmugling

Internationalt

To medlemmer af det danske Team Humanity, der redder druknetruede flygtninge i farvandet ud for Lesbos, er i dag blevet anholdt og sigtet for menneskesmugling. Anholdelserne kommer, efter at gruppen i går blev tilbageholdt i 3,5 time efter de havde reddet 51 flygtninge fra en synkende gummibåd. I går blev de sat fri ud på eftermiddagen, men i dag er det langt mere alvorligt.

»Jeg kan bekræfte, at to danskere er anholdt og sigtet for forsøg på menneskesmugling«, siger de anholdtes advokat, Dhemisdoklis Kefalas, der er sat på sagen af den danske ambassade i Athen.

Advokaten, der har kontor i Mytilini på Lesbos, er i gang med at sætte sig ind i sagen, men han forklarer, at de to danskere blev anholdt af kystvagten i farvandet ud for Lesbos mellem klokken 2 og 3 natten til torsdag.

»Jeg har et møde med mine klienter i morgen. De vil være i kystvagtens varetægt indtil lørdag, hvor vi skal møde i retten og fremlægge vores forsvar«, oplyser Dhemisdoklis Kefalas.

Ifølge advokaten, blev danskerne anholdt sammen med et par spanske statsborgere, som assisterer Team Humanity.

Anholdelserne kan skyldes en kommunikationsfejl mellem danskerne og de græske myndigheder, der vil adviseres inden hver enkelt patrulje.

Team Humanity er del af det netværk af internationale frivillige, der siden i sommer har etableret sig på Lesbos, hvor hundredetusinder af flygtninge sidste år gik i land efter til tider meget dramatiske sejladser fra Tyrkiet.

Undsætter flygtninge

Selv om de græske myndigheder med EU’s hjælp har skruet op for både kystbevogtningen, den humanitære indsats på land og bureaukratiet til registrering af de mange ankomne er de stadig langt fra at dække behovet.

Det har givet Team Humanity med flere plads til at rykke ind med hurtiggående gummibåde og natlige operationer for at undsætte flygtninge til havs.

Lørdag skal en dommer tage stilling til, hvad der videre skal ske i sagen. I mellemtiden er Team Humanity ved at samle dokumentation for, at de er en lovlig organisation.

I forbindelse med gårsdagens tilbageholdelse sagde den nu anholdte Salam Aldeen, at de græske myndigheders omgang med organisationen ligner chikane.

»Vi laver deres arbejde, og så tilbageholder de os. Vi hjælper, og de gør ikke en skid. De sidder bare på deres flade røv«, sagde han i går.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce