Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Tysk politi i stor aktion mod IS-mistænkte

I fem tyske delstater slår politiet til med ransagninger mod personer mistænkt for forbindelse til Islamisk Stat.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I alt 12 lejligheder fordelt på fem forskellige tyske delstater er i dag blevet ransaget i en række politiaktioner på mistanke om, at personerne i lejlighederne er tilknyttet Islamisk Stat (IS) og har deltaget i eller har planer om at deltage i væbnet kamp i Syrien.

En central skikkelse i sagen, som har været under efterforskning længe, skulle ifølge tyske medier være en 28-årig tjetjener med russisk statsborgerskab, der angiveligt har planlagt at slutte sig til IS i krigen i Syrien.

Men også mod en række andre russiske tjetjenere - alle asylsøgere - er der rejst sigtelser om finansiering af terrorisme.

Myndighederne understreger, at der ikke er afdækket planer om et konkret terrorangreb, men frygten er, at de mistænkte også har hat attentatplaner indenfor Tysklands grænser.

Ransagningerne og anholdelserne blev udført at tyske specialstyrker og fandt sted i Thüringen, Hamburg, Nordrhein-Westfalen, Sachsen og Bayern.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden