Tyskland anholder 11 palæstinensere

Internationalt

De tyske myndigheder meddelte tirsdag, at de har tilbageholdt 11 medlemmer af en palæstinensisk organisation, der mistænkes for at planlægge terrorattentater i Tyskland.

»Anklagemyndigheden undersøger en tysk celle af den sunnimuslimske palæstinensiske Al Tawhid-bevægelse, som om den var en terrororganisation«, meddelte anklagemyndighedens kontor.

De 11 personer blev tilbageholdt flere steder i Tyskland, bl.a. Berlin, München, Essen og Düsseldorf.

Anholdelserne kommer næsten to uger efter en eksplosion i en synagogoe i Tunesien, hvor 11 tyske turister blev dræbt, og hvor den lokale regering afviste, at der var tale om en terroraktion.

Vigtig tilståelse i retten
En formodet militant muslim har tilstået over for en domstol i Frankfurt, at han sammen med en medsammensvoren havde planlagt et bombeanslag mod en synagoge i den franske by Strasbourg.

Tilståelsen kom samme dag, som retssagen mod fem formodede militante muslimer, der menes at have fået træning i al-Qaeda lejre i Afghanistan, blev genoptaget i Frankfurt.

Fire af de fem anklagede er algeriere. De er anklaget for at ville bringe en bombe til eksplosion foran Strasbourgs domkirke i december 2000. De er samtidig anklaget for at være medlemmer af en terrororganisation.

En femte medanklaget, der også er tiltalt for at tilhøre en terrorgruppe, menes ikke at have haft kendskab til det planlagte bombeangreb.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce