0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Valg i Tyskland

To amerikanere får Nobelpris i økonomi

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

To amerikanske forskere, Daniel Kahneman og Vernon L. Smith, er årets modtagere af Nobelprisen i økonomi. Sammen med æren følger fem millioner svenske kroner til hver.

Kahnemans arbejde har inspireret nye generationer
I begrundelsen for valget af Daniel Kahneman lyder det blandt andet, at hans arbejde har inspireret en hel ny generation forskere inden for nationaløkonomi og financiel økonomi.

Kahnemans vigtigste forskning vedrører hans opdagelse af hvilke psykologiske faktorer, herunder især usikkerhed, der påvirker menneskets beslutsomhed og dømmekraft og hvordan disse afviger fra de traditionelle økonomiske teoriers antagelser.

Han har samen med den nu afdøde forsker Amos Tversky udviklet et alternativ til de hidtil kendte teorier på området, den såkaldte 'Prospect thory'.

Smith har lagt grunden for eksperimenterende økonomi
Den amerikanske kollega Vernon Smith har lagt grunden for det forskningsområde, som nu betegnes som 'eksperimenterende økonomi'.

Ud over at have udviklet en række metoder, som bliver brugt af forskere verden over, har han i egne eksperimenter empirisk påvist betydningen af alternative markedsinstitutioner.

Smiths indsats har ifølge Det Kungliga Vetenskapsakademien haft afgørende betydning, idet hans arbejde har gjort eksperimentet til et vigtigt værktøj i den empiriske økonomiske analyse.

Politiken.dk

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere