Saddam-rådgiver meldte sig selv

Internationalt

55 personer, som alle har deres kontrafej på et spillekort, udgør de irakere, som amerikanerne gerne vil have fat i, døde eller levende, og lørdag overgav den første sig til de amerikanske styrker. Ifølge den tyske tv-station ZDF henvendte den irakiske general Amir el Saadi, som er tysk gift, sig til styrkerne i Bagdad. Han var Saddam Husseins øverste, videnskabelige rådgiver.

I et interview med ZDF forsikrede el Saadi, at Saddam Hussin og Irak ikke er i besiddelse af biologiske eller kemiske våben. Han føler sig på ingen måde skyldig, og amerikanerne burde vide, at der ikke er masseødelæggelsesvåben i landet, som der dermed efter hans mening ike var nogen grund til at angribe, sagde han i interviewet.
Ikke medlem af partiet

El Saadi understregede, at han hverken er medlem af Baath-partiet eller medlem af den irakiske efterretningstjeneste. Han var udnævnt til general af præsident Saddam Hussein.

El Saadi befandt sig efter eget udsagn i Bagdad, da amerikanerne indtåg byen, og af hensyn til sin egen sikkerhed bad han det tyske tv-hold om at ledsage ham, da han lørdag overgav sig til amerikanerne.

Han afviser desuden at have haft kontakt med Saddam Hussein efter krigens start.

Dusør udloves
Lørdag udlovede USA lørdag "en passende dusør" for alle
oplysninger, som kan føre til tilfangetagelsen af Saddam Hussein, hans sønner og 52 navngivne medlemmer af hans nærmeste stab af medarbejdere, oplyste en talsmand ved det amerikanske hovedkvarter i Qatar.

»Dusøren gælder ikke kun personer. Også information
vedrørende masseødelæggelsesvåben vil blive belønnet«,
understregede brigadegeneral Vincent Brooks.

Politiken.dk

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce