0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Skepsis over amerikansk terroradvarsel

Den amerikanske regering går frem med advarsler om nye terrorplaner. Men beredskabsniveauet er ikke hævet. Det vækker skepsis hos de politiske modstandere, som beskylder Bush for at udnytte befolkningens frygt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
AP
Foto: AP

FBI-chef Robert Mueller og justitsminister John Ashcroft på onsdagens pressemøde. - Foto: AP

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Præsident George W. Bushs politiske modstandere har modtaget regeringens advarsel om øget terrortrussel med skepsis og undren. For trods nye terroradvarsler er der ikke planer om at hæve beredskabsniveauet fra gul til orange.

Justitsminister John Ashcroft stod i går sammen med FBI-chef Robert Mueller frem på et pressemøde og advarede om nye terrorplaner. Samtidig efterlyste de syv navngivne, formodede og bevæbnede al-Qaeda-medlemmer, som opholder sig i USA, og opfordrede befolkningen til at være særlig opmærksomme.

»I de næste par måneder har vi grund til at tro, at der vil være en forhøjet trussel mod USA's interesser rundt omkring i verden«, sagde Robert Mueller, der dog ikke kunne sige, hvilken konkret form truslen ville tage.

Liste over mulige terrormål
Men den amerikanske regering har en lang liste over begivenheder i løbet af sommeren, hvor mange mennesker er samlet og derfor kan være mulige terrormål i lighed med angrebet på New York og Pentagon den 11. september 2001.

Præsident George W. Bushs største modstander, demokraten John Kerry, siger ifølge BBC, at han finder det problematisk, at landet har en præsident, der gør spørgsmålet om landets sikkerhed til en foto-seance.

»Vi fortjener en præsident, som gør Amerika et tryggere sted at være«, siger John Kerry.

Dick Durbin, Demokraternes medlem af efterretningskomiteen, siger, at der ikke er nogen informationer, der viser, at regeringen har grund til at gå frem med en ny terroradvarsel.