0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Vil tage måneder at identificere ofre

Retsmedicinere i Thailand mener det vil tage flere måneder at få identificeret de flere tusind ofre, og at det for nogen nok aldrig vil lykkedes. Op mod 5.000 er fundet omkomne, men kun få ved man, hvem er.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lehmann Martin
Foto: Lehmann Martin

Arbejdet med at søge efter savnede i Thailand fortsætter. Snart vil ligene være så rådnede, at de ikke kan identificeres. - Foto: Martin Lehmann

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Flere tusind lig mangler fortsat at blive identificeret i Thailand, og ifølge retmedicenere vil det tage måneder at færdiggøre det arbejde.

En specialstyrke med 300 eksperter fra 19 lande - inklusiv Danmark - er igang med den omfangsrige opgave at tage røntgenfotos af tænder, lave fingeraftryk og tage DNA-prøver fra ofrene.

Lederen af det australske hold mener først arbejdet vil være færdigt »om mange måneder« og frygter, at det aldrig vil lykkedes at identificere nogle.

»Ved en katastrofe af denne størrelse, er det sandsynligt, at vi aldrig vil finde eller identificere en person, som er meldt savnet«, siger Karl Kent, som er med til at lede den overordnede koordinering af arbejdet, til Reuters.

5.000 lig fundet
Thailands nationale katastrofecenter siger, at der er fundet næsten 5.000 lig fra turistområder og fiskerlandsbyer langs landets kyst, og at næsten 4.000 fortsat savnes.

Både blandt de savnede og omkomne er mange europæiske - og især skandinaviske - turister.

Den thailandske indenrigsminister oplyser, at man vil fortsætte eftersøgningen i mindst fem dage endnu og derefter foretage en ny vurdering.

Efter en uge i tropisk hede er det praktisk talt umuligt at identificere ofre, hvis lig vil være rådnet helt op.

Pårørende må opgive at lede
Derfor opfordrer både de thailandske myndigheder og Karl Kent til at pårørende, hvor af flere er fløjet til fra hele verden, opgiver at søge efter savnede på egen hånd.

»Det er formålsløst. Det er svært at acceptere, og det har jeg fuld forståelse for, men det er for sent nu«, siger Kent.