0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hitler-udtalelser vækker harme i Advokatrådet

Sammenligningen mellem Fogh og Hitler møder bred modstand. Advokatrådets formand raser mod udtalelser fra formand for udlændingeretsadvokater.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Dresling Jens
Foto: Dresling Jens

Formanden for Advokatrådet Sys Rovsing Koch raser over udtalelser om, at Foghs Marienborgmøder svarer til, hvis Hitler holdt møder med jøderne. - Arkivfoto: Jens Dresling

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er en overtrædelse af god advokatskik at sammenligne statsminister Anders Fogh Rasmussen (v) med Hitler. Det vurderer Advokatrådets formand Sys Rovsing Koch.

Hun tager skarpt afstand fra udtalelser fra Anders Christian Jensen, formand for Foreningen af Udlændingeretsadvokater under Advokatsamfundet.

Bred vrede på Christiansborg
Også på Christiansborg tager politikerne skarpt afstand fra sammenligningen.

»Møder med Fogh om integration er, som hvis Hitler holdt møder med jøderne, mens han lystigt gassede dem«, skriver Anders Christian Jensen i en mail til en række folketingsmedlemmer forud for statsministerens møde om integration onsdag på Marienborg med en række folkevalgte med udenlandsk baggrund.

Men det er ikke en måde at føre samtaler på i et demokratisk samfund, fastslår Sys Rovsing Koch, der umiddelbart over for Ritzau vurderer udtalelserne til at være en overtrædelse af god advokatskik.

»Det er konfliktskabende, unødvendigt og en urimelig måde at omgås demokratiske aktører på i et demokratisk samfund. Det gør man simpelthen ikke. Og jeg kan ikke forestille mig andet, end vi vil reagere på det fra Advokatrådets side«, siger Sys Rovsing Koch.

Kan få konsekvenser
I første omgang vil formanden tale med Anders Christian Jensen. Derefter vil Advokatrådet formentlig indstille til Advokatnævnet, at der rejses sag mod ham for overtrædelse af god advokatskik, vurderer hun.

Også på Christiansborg tager politikere over en bred kam afstand fra mailen. SF's Kamal Qureshi kalder den absurd og betegner det som forargeligt at sammenligne statsministeren med Hitler. Og det er på ingen måder gavnligt, fastslår Kamal Qureshi.

Dansk Folkeparti, Venstre og De Konservative vender sig også skarpt mod meldingerne fra Anders Christian Jensen.

Den konservative ordfører Pia Christmas-Møller (K) mener, at udtalelserne nedgør Holocaust og skader alle parter - ikke mindst flygtninge og indvandrere.

/ritzau/

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement