Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

BYGGERI. Bosætter ser på nye ejendomme i Maaleh Adumim-bosættelsen i det østlige Jerusalem.
Foto: Sebastian Scheiner/AP

BYGGERI. Bosætter ser på nye ejendomme i Maaleh Adumim-bosættelsen i det østlige Jerusalem.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU vil ikke indføre bosættersanktioner

EU lover Israel, at unionen ikke vil indføre sanktioner mod produkter fra bosættelserne.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om der er international kritik af de israelske bosættelser på Vestbredden, så har EU ingen intentioner om at indføre sanktioner mod varer fra bosættelserne.

Ifølge israelske medier har en EU-delegation i landet meddelt, at der ikke vil blive sat grænser for varer fra bosættelserne.

»Boykot er ikke på dagsordenen. EU vil fortsat være imod boykot, herunder boykot af bosættervarer«, meddeler en repræsentant fra EU's ambassade ifølge Jerusalem Post.

LÆS OGSÅ

Tidligere har en række EU-lande drøftet muligheden for at mærke varer, der er fremstillet i bosættelser på Vestbredden. Herhjemme har SF's udenrigsminister Willy Søvndal talt til fordel for mærkningsordninger, der kan vise forbrugerne, at de stammer fra de omstridte bosættelser.

De producerer blandt andet varer som krydderurter, grøntsager og dadler til det danske marked.

Diplomatisk kritik af bosættelser

Israel besluttede for en uge siden at opføre 3.000 nye bosættelseslejligheder i det østlige Jerusalem og på Vestbredden. Det fik en række lande - heriblandt Danmark - til at indkalde de israelske ambassadører til samtaler, hvor man meddelte sin afstandtagen fra beslutningen.

EU's udenrigschef Catherine Ashton skældte også ud.

LÆS OGSÅ

»Bosættelser er ulovlige efter folkeretten, og de truer med at umuliggøre en tostatsløsning«, mener hun med henvisning til, at byggerierne kan hindre, at palæstinenserne kan få deres egen sammenhængende stat på Vestbredden.

Ministerpræsident Benjamin Netanyahu har afvist kritikken af byggerier omkring Jerusalem.

»Der vil ikke blive lagt nogen begrænsninger på byggeriet i Jerusalem. Det er vores hovedstad. Præcis som andre lande bygger i deres hovedstæder - London, Paris, Washington, Moskva - bygger Israel også i Jerusalem, tilføjer han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden