Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Tyrkiske krigsfly dræber 23 IS-jihadister i Syrien

Turkmenske og arabiske oprørere, der støttes af Tyrkiet, vinder terræn i det nordlige Syrien.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyrkiske krigsfly gennemførte onsdag luftangreb mod Islamisk Stat 12 steder i den nordlige syriske region al-Bab.

Mindst 23 militante blev dræbt i henhold til militærets foreløbige vurderinger, hedder det i en erklæring fra Tyrkiets militær.

»En tyrkisk soldat er dræbt og seks såret ved et bilbombeangreb i forbindelse med kampene, som er koncentreret omkring al-Bab, som kontrolleres af Islamisk Stat«.

»Området er belejret af anti-islamistiske oprørere, der støttes af Tyrkiet, oplyser militæret«.

Tyrkiet kæmper for at få Islamisk Stat og kurdiske militser trængt tilbage til et område øst for floden Eufrat.

Tyrkiets hær gik i august ind over den syriske grænse for at bekæmpe Islamisk Stat og holde den kurdiske milits på afstand af grænseområdet.

De tyrkiske ledere siger, at den kurdiske YPG-milits i Syrien, som er en vigtig allieret for USA i kampen mod Islamisk Stat, er en forlængelse af det militante Kurdistans Arbejderparti, PKK, i Tyrkiet.

Tyrkiet støtter turkmenske og arabiske oprørsgrupper, der bekæmper Islamisk Stat. Blandt andet får den løst sammensatte styrke De Syriske Turkmenske Brigader massiv støtte fra tyrkerne.

De turkmenske og arabiske oprørere har vundet terræn ved al-Bab, som er Islamisk Stats sidste byområde i den nordlige Aleppo-provins.

Det betyder, at de tyrkisk-støttede oprørere kan komme til at stå direkte over for syriske regeringsstyrker eller kurdiske militser.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden