Tyrkiske krigsfly dræber 23 IS-jihadister i Syrien

Turkmenske og arabiske oprørere, der støttes af Tyrkiet, vinder terræn i det nordlige Syrien.

Internationalt

Tyrkiske krigsfly gennemførte onsdag luftangreb mod Islamisk Stat 12 steder i den nordlige syriske region al-Bab.

Mindst 23 militante blev dræbt i henhold til militærets foreløbige vurderinger, hedder det i en erklæring fra Tyrkiets militær.

»En tyrkisk soldat er dræbt og seks såret ved et bilbombeangreb i forbindelse med kampene, som er koncentreret omkring al-Bab, som kontrolleres af Islamisk Stat«.

»Området er belejret af anti-islamistiske oprørere, der støttes af Tyrkiet, oplyser militæret«.

Tyrkiet kæmper for at få Islamisk Stat og kurdiske militser trængt tilbage til et område øst for floden Eufrat.

Tyrkiets hær gik i august ind over den syriske grænse for at bekæmpe Islamisk Stat og holde den kurdiske milits på afstand af grænseområdet.

De tyrkiske ledere siger, at den kurdiske YPG-milits i Syrien, som er en vigtig allieret for USA i kampen mod Islamisk Stat, er en forlængelse af det militante Kurdistans Arbejderparti, PKK, i Tyrkiet.

Tyrkiet støtter turkmenske og arabiske oprørsgrupper, der bekæmper Islamisk Stat. Blandt andet får den løst sammensatte styrke De Syriske Turkmenske Brigader massiv støtte fra tyrkerne.

De turkmenske og arabiske oprørere har vundet terræn ved al-Bab, som er Islamisk Stats sidste byområde i den nordlige Aleppo-provins.

Det betyder, at de tyrkisk-støttede oprørere kan komme til at stå direkte over for syriske regeringsstyrker eller kurdiske militser.

ritzau

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce