0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

FN: Fredsikonet Aung San Suu Kyi kigger væk fra etnisk udrensning

Aung San Suu Kyi er blevet opfattet som et af verdens helt store ikoner. Hun er den reelle leder af Myanmars nye regering, men nu beskylder FN hende for at ignorere en etnisk udrensning af muslimer.

FOR ABONNENTER

Engang så en hel verden op til Aung San Suu Kyi. Alle var enige om, at hun var gjort af det samme stof som Nelson Mandela og Mahatma Gandhi, der gennem en enorm personlig integritet formåede at gøre fjender til venner og vise vejen frem for millioner af mennesker.

Aung San Suu Kyi stod som et frihedssymbol for sit land Myanmar – det tidligere Burma – og ingen kunne betvivle den pris, hun personligt betalte for at kæmpe imod den militærjunta, der havde sat sig tungt på magten i hendes land. I næsten 15 år holdt militæret hende i husarrest i den nu tidligere hovedstad Yangon, og verden klappede, da hun i 1991 fik Nobels Fredspris for sin »ikke-voldelige kamp for demokrati og menneskerettigheder«, som Nobel-komiteen formulerede det.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu