0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
T. Gellerson Justin/Scanpix Denmark
Foto: T. Gellerson Justin/Scanpix Denmark

Dette arkivskab, som blev brudt op i forbindelse med Watergateskandalen i 1972, står nu i kælderen under Demokraternes hovedkvarter i Washington, hvor det har fået selskab af en computerserver, som russiske hackere brød ind i under valgkampen i 2016

FBI advarede om russisk hacking - Demokraterne troede, det var telefonfis

Ved hjælp af simple phishing-e-mails fik russiske hackere narret passwords ud af nøglepersoner i Det Demokratiske Parti. Derfra arbejdede russerne sig uforstyrret videre i flere måneder og fik adgang til oplysninger, som de brugte til at påvirke det amerikanske præsidentvalg. Her er den utrolige historie om russisk snilde og amerikansk lemfældighed.

FOR ABONNENTER

Da agent Adrian Hawkins fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, ringede til hovedkontoret for det demokratiske partis ledelse, DNC, i september 2015 for at fortælle om nogle bekymrende problemer med partiets computernetværk, blev han naturligt nok omstillet til it-afdelingen.

Hans besked var kort, men foruroligende: Mindst et af partiledelsens computersystemer var blevet hacket af nogle, som FBI kaldte ’The Dukes’, en gruppe cyberspioner med forbindelser til den russiske regering.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden