Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
T. Gellerson Justin/Scanpix Denmark
Foto: T. Gellerson Justin/Scanpix Denmark

Dette arkivskab, som blev brudt op i forbindelse med Watergateskandalen i 1972, står nu i kælderen under Demokraternes hovedkvarter i Washington, hvor det har fået selskab af en computerserver, som russiske hackere brød ind i under valgkampen i 2016

FBI advarede om russisk hacking - Demokraterne troede, det var telefonfis

Ved hjælp af simple phishing-e-mails fik russiske hackere narret passwords ud af nøglepersoner i Det Demokratiske Parti. Derfra arbejdede russerne sig uforstyrret videre i flere måneder og fik adgang til oplysninger, som de brugte til at påvirke det amerikanske præsidentvalg. Her er den utrolige historie om russisk snilde og amerikansk lemfældighed.

FOR ABONNENTER

Da agent Adrian Hawkins fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, ringede til hovedkontoret for det demokratiske partis ledelse, DNC, i september 2015 for at fortælle om nogle bekymrende problemer med partiets computernetværk, blev han naturligt nok omstillet til it-afdelingen.

Hans besked var kort, men foruroligende: Mindst et af partiledelsens computersystemer var blevet hacket af nogle, som FBI kaldte ’The Dukes’, en gruppe cyberspioner med forbindelser til den russiske regering.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden