Tegning: Roald Als

Der er kun én Donald Trump. Det er ham, vi efterhånden har lært at kende ganske godt

Vi ved reelt ikke, hvordan USA’s nye præsident vil bruge den vældige politiske og militære magt, han får om tre uger. Men vi ved, at han systematisk har brugt og misbrugt den magt, han tidligere har haft.

FOR ABONNENTER

Forberedelserne til indsættelsesfesten for USA’s næste præsident har været i gang i månedsvis i Washingtons centrale park, The National Mall.

Sikkerhedsfolk har afspærret området foran Kongressens nyrestaurerede kuppel, hvor den nye præsident skal tale, og arbejdsfolk går omkring i vinterkulden og sætter afspærringer og stilladser op.

Fra en balkon foran Capitol-bygningen lader Donald Trump sig 20. januar hylde midt i et område, der med et næsten nordkoreansk stemmetal – 91 procent – stemte på Hillary Clinton. Midt i en by og en park, der symboliserer det amerikanske demokrati.

USA’s hovedstad, Washington D.C., er designet af byplanlægger Pierre L’Enfant i slutningen af 1700-tallet med det dobbelte formål at skræmme og begejstre. Kongresbygningen, Det Hvide Hus og resten af de vældige marmorbygninger, der omkranser The National Mall, skulle minde besøgende om det nye demokratis magt, styrke og storhed.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce