Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
IS-lederen affotograferet fra propagandavideo fra juli 2014, hvor han talte ved moske i Irak.  Abu Bakr al-Baghdadi er ifølge Pentagons talsmand stadig i live.
Foto: Uncredited/AP

IS-lederen affotograferet fra propagandavideo fra juli 2014, hvor han talte ved moske i Irak. Abu Bakr al-Baghdadi er ifølge Pentagons talsmand stadig i live.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA tror stadig IS-leder er i live trods dødsrygter

Abu Bakr al-Baghdadi, som inspirerede tuneseren Anis Amri til lastbilsterror i Berlin, lever stadig. Men jagten fortsætter, siger talsmand fra Pentagon.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den selvudnævnte leder for det muslimske kalifat er i live, mener det amerikanske forsvarsministerium.

Det oplyser ministeriet fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Trods ihærdige forsøg på at komme lederen af den militante bevægelse Islamisk Stat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, til livs, så er det endnu ikke lykkedes.

»Vi tror stadig, at Baghdadi er i live, og at han stadig står i spidsen for Isil (en anden betegnelse for IS, red.). Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan, for at opspore ham«, siger talsmand for Pentagon Peter Cook til CNN.

»Hvis vi får muligheden, vil vi helt sikkert udnytte chancen for at levere ham den retfærdighed, han fortjener. Vi gør alt, hvad vi kan«, tilføjer talsmanden fra det amerikanske forsvarsministerium.

Baghdadi har holdt lav profil, selv om han har udpeget sig selv som lederen af det nye muslimske kalifat. I sidste måned offentliggjorde han dog en lydoptagelse, hvor han opfordrede sine tilhængere til at forsvare den irakiske by Mosul.

Opholdssted ukendt

Det er uklart, om Baghdadi selv befinder sig i byen i det nordlige Irak, hvorfra han deklarerede sit kalifat i 2014, efter at IS havde taget kontrollen over store områder i det østlige Syrien og nordlige Irak.

I midten af december forhøjede USA dusøren for oplysninger, der kan pege i retning af IS-lederen, til 25 millioner dollar - omkring 175 millioner kroner.

Abu Bakr al-Baghdadi kom første gang på USA's globale liste over terrorister i oktober 2011. Dengang var Islamisk Stat fortsat en del af al-Qaeda.

Siden blev Islamisk Stat en selvstændig gruppe. I juni 2014 udråbte al-Baghdadi et kalifat for verdens muslimer. Dermed blev han selv kalif.

For nyligt blev han på video hyldet af den tunesiske terrorist Anis Amri, der kørte en lastbil ind i et julemarked i Berlin.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden