Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Foto: Druzhinin Alexei/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trumps udenrigsminister får pension på 1,3 milliarder

USA's næste udenrigsminister har fået en pensionsordning fra oliegiganten ExxonMobil, som med garanti er bedre end din.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rex Tillerson har en bedre pensionsordning end de fleste.

Således har den tidligere chef for olie- og gasselskabet Exxon Mobil fået forhandlet sig frem til en aftale, der er god for omkring 180 millioner dollars - eller næsten 1,3 milliarder kroner.

Men hvis alt går efter planen, kommer Rex Tillerson ikke til at bruge pengene lige foreløbig.

Han er nemlig blevet udpeget som kommende udenrigsminister i USA af Donald Trump - og derfor bliver pengene bliver placeret i en uafhængigt styret fond.

Det sker for at undgå interessekonflikter i forhold til sin tidligere arbejdsgiver - og Tillerson vil derfor først få adgang til pengene, når han ikke længere er i et offentligt embede.

En høring står i vejen

Der er dog et lille 'men' i pensionsaftalen med ExxonMobil - den træder kun i kraft, hvis Tillerson får jobbet som udenrigsminister.

Og det er endnu ikke sikkert. Først skal Tillerson i næste uge gennem en høring, hvor der især vil være fokus på hans forbindelse til en række verdensledere - især hans kontakter til den russiske præsident Vladimir Putin forventes at blive et varmt emne, skriver Washington Post.

Skulle planerne om blive udenrigsminister mod forventning ikke lykkes for den tidligere Exxon-chef, er der dog et plaster på såret.

En del af pensionsaftalen med Exxon Mobil er nemlig, at Tillerson må vinke farvel til en kontant bonus på 4,1 millioner dollars (30 millioner kroner), og grundet statslige regler vil aktierne også få reduceret deres værdi med 3 millioner dollars (21 millioner kroner).

Alt i alt kan Tillerson altså spare 51 millioner kroner på ikke at blive udenrigsminister - og tilmed nyde sit otium med det samme.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden