Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Saudisk politi dræber to formodede IS-militante

Saudiarabisk politi finder bombe og bombebælter i ransagning af formodede jihadisters skjulested i Riyadh.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet i Saudi-Arabien har skudt og dræbt to mænd, der mistænkes for at tilhøre den militante gruppe Islamisk Stat.

De to mænd var mistænkt for at have fremstillet bomber, der skulle have været brugt til angreb i landet, oplyser indenrigsministeriet.

Den ene af de to dræbte mænd var i forvejen eftersøgt for sin formodede rolle i flere dødelige angreb i Saudi-Arabien.

Blandt andet skal han have været involveret i et angreb mod et hovedkvarter for landets sikkerhedsstyrker i 2015 og mod Profetens Moské i den hellige by Medina i juli. Islamisk Stat tog skylden for førstnævnte angreb.

De formodede jihadister var blevet sporet til en adresse i den nordlige del af Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh. Her foretog politiet en razzia.

»De blev opfordret til at overgive sig. Derpå åbnede de i stor stil ild mod sikkerhedsstyrkerne og forsøgte på denne måde at undslippe«, siger en talsmand for indenrigsministeriet.

Politiet skød tilbage og dræbte begge mænd. Under skudvekslingen blev en politimand lettere såret.

En ransagning af huset afslørede blandt andet en bombe og to bombebælter, der var klar til brug, meddeler indenrigsministeriet.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden