Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Prolog: En ’dræber’ flytter ind i Det Hvide Hus

Allerede som barn lærte Donald Trump at være en ’killer’. USA’s kommende præsident vil ikke bare vinde. Han vil ødelægge sine modstandere.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På fredag bliver byggematadoren og reality-tv-stjernen Donald J. Trump taget i ed som USA’s præsident. I de kommende år vil hele verden forsøge at forudsige, hvad han mon har tænkt sig at gøre. Mange med en dyb frygt, andre med fryd, men alle med usikkerhed. For ikke bare forkaster Donald Trump alle de gængse politiske spilleregler. Manden, der påstår at tale lige ud af posen, har altid, uden spor af skam, sagt usædvanlig mange ting, der enten er overdrivelser eller decideret løgn.

Studerer man den 70-årige Trumps bemærkelsesværdige liv, løber der en rød tråd, der kan give et fingerpeg.

Over de kommende fem dage fortæller Politiken historien om skoledrengen, entreprenøren, playboyen, forretningsmanden og politikeren Donald Trump. I alle sine hidtidige inkarnationer har han opdelt verden i 2. Ikke i rigtigt og forkert, men i de snu og aggressive mod de dumme og naive.

De stærke vindere, der udnytter smuthullerne i systemet, mod de patetiske tabere. Donald Trump blev som barn opdraget til ikke at vise nåde – til at være en ’killer’. Og Trump har hele sit liv konsekvent præsenteret den samme storskrydende grundfortælling om sig selv som den naturlige alfahan, der ikke bare er bedst til alt, hvad han rører ved – hvad enten det er sport, studier, kvinder, penge eller politik – men som ydmyger sine modstandere i processen.

Han vil ødelægge sine modstandere

Det var sådan, han efter mange års tilløb i november vandt den ultimative konkurrence om verdens mest prestigefyldte job. Forfatter og journalist Michael D’Antonio, der har fulgt Trump i flere år, opsummerer over for Politiken hans drivkraft sådan her: »Han vil ydmyge og ødelægge sine modstandere, fordi han betragter modstand som noget personligt. De, der har andre ideer end ham, tager ikke bare fejl – de er onde og skal smadres«.

Det får Donald Trump helt nye muligheder for, når han på fredag bliver verdens mest magtfulde mand.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden