Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Tyrkiets hær dræber 65 militante fra Islamisk Stat

Turkmenske og arabiske oprørere vinder med støtte fra Tyrkiets hær mere og mere terræn ved byen al-Bab.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst 65 militante fra Islamisk Stat (IS) er blevet dræbt under det tyrkiske militærs operationer i det nordlige Syrien. Det oplyser Tyrkiets hær mandag ifølge Reuters.

En amerikanskstøttet koalition af kurdiske og arabiske militser og rivaliserede oprørsgrupper har trængt islamisk Stat tilbage fra meget af dets territorium i det nordlige Syrien. Grupperne af oprørere støttes af Tyrkiet.

Det tyrkiske militær indledte for fem måneder siden operationer i det nordlige Syrien for at trænge jihadister væk fra dets grænse. Militæret har i flere uger belejret den IS-kontrollerede by al-Bab.

Turkmenske og arabiske oprørere har vundet terræn ved al-Bab. Byen er Islamisk Stats sidste byområde i den nordlige Aleppo-provins.

Al-Bab ligger 35 kilometer syd for grænsen til Tyrkiet. Den ligger i cirka samme afstand fra Aleppo mod sydvest.

Tyrkiet vil have kurdiske militser væk fra grænseområdet

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, sagde lidt efter nytår, at IS snart ville være nedkæmpet i byen.

Tyrkerne har også et erklæret mål om at få kurdiske militser i Syrien fortrængt fra dets grænseområder.

Mens den kurdiske YPG-milits i Syrien er en vigtig allieret for USA i kampen mod Islamisk Stat, betragter Tyrkiet militsen som en forlængelse af det forbudte, militante Kurdistans Arbejderparti, PKK.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden