Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Trump åben over for fælles operationer med Rusland mod IS

USA har en interesse i at bekæmpe Islamisk Stat i Syrien. Også sammen med Rusland, siger talsmand.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA's præsident, Donald Trump, er åben over for at indlede fælles militære operationer med Rusland i Syrien for at bekæmpe Islamisk Stat (IS).

Det siger pressetalsmanden i Det Hvide Hus, Sean Spicer, på sit første egentlige pressemøde, siden Trump blev indsat som præsident fredag.

»Hvis der er en måde, vi kan bekæmpe Islamisk Stat med et andet land, hvad enten det er Rusland eller andre, og vi har en fælles national interesse i det, vil vi selvfølgelig tage den«, siger Spicer.

Det gælder både et militært eller økonomisk samarbejde, siger talsmanden.

Trump sagde inden sin tiltrædelse, at han vil bekæmpe Islamisk Stat 'hurtigt'. Men han har ikke oplyst i nærmere detaljer, hvilke planer han har for USA's militære engagement i Syrien og Irak.

Spicer henviser på pressemødet mandag til USA's forsvarsministerium, Pentagon, hvis der er yderligere spørgsmål om et eventuelt samarbejde med Rusland i kampen mod IS.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden