Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Civile og redningsarbejdere uden for templet Lal Shahbaz Qalandar i Sehwan, efter at en selvmordsbomber slog over 80 ihjel.
Foto: K.M. Chaudhry/AP

Civile og redningsarbejdere uden for templet Lal Shahbaz Qalandar i Sehwan, efter at en selvmordsbomber slog over 80 ihjel.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

100 terrormistænkte dræbt af pakistanske styrker

Efter det blodigste terrorangreb i Pakistan i over to år har militæret skudt løs på terrormistænkte og dræbt omkring 100.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der gik ikke lang tid efter terrorangrebet på Lal Shahbaz Qalandar-templet i Sehwan i Pakistan torsdag, før de pakistanske militærstyrker indledte en væbnet aktion mod potentielle gerningsmænd. I går kunne myndighederne melde, at 100 mistænkte var dræbt, mens 47 blev arresteret.

Militæraktionen kom i kølvandet på en række terrorangreb den forgangne uge i Pakistan fra både Islamisk Stat og al-Qaeda, der har fået befolkningen til at tvivle på, om militæret rent faktisk kan beskytte befolkningen. Det har åbenbart fået myndighederne til at intensivere jagten på potentielle terrorister. Desuden har angrebene fået de pakistanske myndigheder til at lukke grænserne til Afghanistan, som man anklager for at være et fristed for flere terrorister, der har begået dødelige angreb på landet siden 2014.

Hamid Karzai, Afghanistans tidligere præsident, afviser anklagerne og kalder ofrene for »uskyldige« på Twitter.

I alt 76 terrormistænkte står på en terrorliste, det pakistanske militær har angivet til de afghanske myndigheder, og som man forlanger udleveret.

Blodigste angreb i to år

Hver torsdag mødes tusindvis af sufimuslimer i Lal Shahbaz Qalandar-templet for i fællesskab at udføre den spirituelle dhamaaldans.

Med rytmiske bevægelser kommer de i en trancelignende tilstand i forsøget på at styrke kontakten til Gud. Det var netop tilbedelse, de fremmødte i torsdags var i færd med, da en selvmordsbomber valgte at detonere de bomber, han havde spændt om kroppen, og slog over 80 mennesker i ihjel, heraf 20 børn, og sårede 250. Angrebet er det blodigste terrorangreb i Pakistan, siden bevæbnede mænd skød og dræbte 154 ved et skoleangreb i december 2014.

Der gik ikke langt tid efter angrebet, før Islamisk Stat via sit nyhedsmedie Amaq offentligt tog ansvaret for angrebet.

Kort tid efter eksplosionen forsøgte politiet og ambulancer at køre ind til gerningsstedet. Men templet ligger i et kvarter med smalle gader, og beredskabet havde derfor svært ved at nå frem til de sårede. Det resulterede i et kaos, beretter vidner.

»Eksplosionen lød, og alle begyndte at løbe. Vi blev skubbet ud, der var så mange mennesker. Jeg så blod. Jeg så sårede mennesker og døde kroppe«, fortalte Nazakat Ali, der var til stede i templet under eksplosionen til Al-Jazeera.

Det voldsomme og blodige terrorangreb har lagt et stort pres på sundhedspersonalet i Sehwan, da hospitalerne ikke er rustede til så store nødsituationer.

»Hundredvis af sårede bliver transporteret til lokale hospitaler, hvor faciliteterne ikke er de bedste«, siger Al-Jazeeras reporter fra Pakistans hovedstad Islamabad.

Angrebet kommer i kølvandet på en række andre terrorangreb i landet den forgangne uge, der har resulteret i over 100 dræbte, siden den første selvmordsbombe detonerede i mandags og slog 13 mennesker ihjel. Tirsdag blev 2 politibetjente dræbt. Onsdag eksploderede endnu en selvmordsbombe, denne gang i Peshawar, hvor 6 mennesker mistede livet.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden