Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
U.S. Air Force/509th Bomb Wing Public Affairs W
Foto: U.S. Air Force/509th Bomb Wing Public Affairs W

Batmanflyet. B-2 bombeflyet er USA's mest moderne, det havde ikke været i brug i seks år, indtil præsident Obama godkendte angrebet på IS i Libyen. Her ses to B-2 fly på startbane på en amerikansk base i Guam, Stillehavet. Flyene er rutinemæssigt udstationeret på basen. (U.S. Air Force photo/Senior Airman Jovan Banks)

Obama sendte 'Batmanfly' på langdistance-dræbermission mod IS kort før Trumps indsættelse

Få dage før Donald Trump svor den præsidentielle ed i Washington gav Barack Obama grønt lys for sin sidste militære operation.

FOR ABONNENTER

I midten af januar var det over seks år siden, at det amerikanske luftvåbens mest avancerede bombefly, B-2 sidst havde været i krig. Årene var gået med øvelser og rutinemæssige forlægninger af fly til baser i Stillehavet og Storbritannien

Ingen piloter, teknikere og våbenspecialister i US Airforce' 509. bombe-eskadrille på Whiteman Air Force Base i staten Missouri var klar over, at de var ved at blive den afgørende del af Barack Obamas sidste hårdtslående militære aktion, før han overlod det hvide Hus til Donald Trump.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden