Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn (arkiv)
Foto: Jacob Ehrbahn (arkiv)

Antony Beevor: »Vi er vidner til en gigantisk togafsporing i slowmotion«

EU er ved at vælte af sporet, og ’Brexit’ var den første vogn, der røg af skinnerne. Den britiske historiker og forfatter Antony Beevor havde foretrukket, at Storbritannien var blevet i EU, selv om han kalder’euroen’ for »et af de mest stupide tiltag i nyere europæisk historie« og kommissionsformand Jean-Claude Juncker for »rent ud sagt er en idiot«. Journalist Adam Holm har opsøgt en række intellektuelle i sin nye bog ’Endestation Europa’, hvor de giver deres bud påkontinentets problemer og fremtid. Vi bringer her interviewet med Antony Beevor.

FOR ABONNENTER

Storbritannien vendte ryggen til EU 23. juni 2016. Mange britiske iagttagere, inklusive dig selv, siger, at det er den mest afgørende historiske dato i jeres lands historie siden fejringen af Nazitysklands nederlag i 1945. Hvordan oplevede du selv den skelsættende dag?

»Jeg stod op klokken 4 om morgenen efter stort set ikke at have sovet. Jeg følte mig fysisk dårlig. Jeg kan ikke mindes, at vi har haft en lignende politisk situation. Det er jo eksistentielt og dybt alvorligt. Vi har kæmpet og skreget ad hinanden, og splittelsen går ikke bare ned i partierne, men helt ind i de enkelte familier. Tag bare Boris Johnson og hans far, Stanley. Jeg kender dem begge udmærket. Sønnen sloges som bekendt for at få at få ‘Brexit’ til at blive virkelighed, mens faderen stod i den anden grøft. Jeg ved, at de har haft nogle meget ophidsede diskussioner, for nu at sige det pænt. Det var et rædsomt forløb og et lige så rædsomt resultat«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden