Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Kilde: AP / Meet the Press, NBC

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kellyanne Conway: »Alternative fakta« var min Oscar-bommert

Trumps rådgiver mener, at medierne skulle have ladet udtalelsen fare, fordi det var en talefejl. Hun sammenligner fortalelsen med sidste weekends Oscar-bommert.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var en fortalelse, som medierne skulle have ladet fare.

Ord blev smeltet sammen til den nærmest ikoniske udtalelse »alternative fakta«.

Men det, der skulle være sagt, var »alternativ information og yderligere fakta«.

En bommert der, ifølge kvinden bag, kan sammenlignes med sidste weekends fejlagtige Oscarkåring.

Med den forklaring forsvarer Trumps seniorrådgiver, Kellyanne Conway, sin »fortalelse« i et interview med CBS Sunday Morning.

»Med al respekt så ser jeg hver dag fejl i fjernsynet, og folk lader det bare fare. Og alle synes, det er så sjovt, at det var den forkerte film, der blev udråbt til Oscarvinder«, siger Kellyanne Conway i interviewet med amerikanske Norah O'Donnel, som er filmet i seniorrådgiverens hjem i New Jersey, USA.

Det skriver The Guardian, der har fået fat i en bid af interviewet, som bliver sendt søndag.

Alternative fakta

Men der blev sagt »alternative fakta« i et tv-interview på NBC News blot få dage efter Trumps indsættelse 20. januar, hvor seniorrådgiveren skulle forsvare Trumps talsmand, Sean Spicer.

På et pressemøde, der blev holdt i Det Hvide Hus dagen efter Trumps indsættelse, langede Spicer nemlig ud efter pressen. Han kritiserede mediernes »bevidst fejlagtige dækning« af den nye præsidents indsættelse, der havde »det største publikum nogensinde«.

Men billeder fra luften, som medierne bragte, og som Trump var rasende over, viste, at der var væsentlig færre mennesker på pladsen The National Mall foran kongresbygningen ved indsættelsen 20. januar i år.

Ovenpå det fik Kellyanne Conway afvist kritikken af Seans Spicers udtalelse med et budskab om, at Sean Spicer blot havde videregivet »alternative fakta«.

Mediestorm

Kellyanne Conway har været centrum for en række mediestorme siden Donald Trumps indsættelse 20. januar.

I et interview på MSNBC forsøgte Kellyanne Conway at forsvare Trumps indrejseforbud. Hun henviste til et forbud, som den tidligere præsident Barack Obama havde lavet i 2011, og sagde: »Jeg er sikker på, at det her er helt nye informationer for folk, men præsident Obama forbød alle irakiske flygtninge indrejse i seks måneder, efter at to irakere kom til det her land, blev radikaliseret og var bagmændene bag 'Bowling Green massakren'«.

Men massakren, der ifølge Conway skulle være et terrorangreb begået i Kentucky, havde aldrig fundet sted.

Og efter at Ivanka Trumps produkter var blevet taget af hylderne i stormagasinet Nordstrom, sagde Conway »Jeg vil gerne give lidt gratis reklame. Gå ud og køb Ivankas produkter«, på Fox News i et forsøg på at forsvare Trumps datter. En udtalelse i strid med veletablerede etiske regler.

Conway for president?

I morgendagens interview på CBS Sunday Morning, spørger vært Norah O'Donnel ind til, hvorvidt Conway selv kunne overveje at stille op som præsidentkandidat.

Til det svarer Conway, at det ikke længere bare kræver vilje og drivkraft.

Hun mener, at mange kvinder ikke stiller op som kandidater, fordi det også kræver, at man »skruer bissen på«.

Conway forklarer, at man i jobbet skal »stå model til så meget«, fordi »landet ser på en gennem en negativ linse og mener, at du kender til både korruption og kammerateri, at du lyver, er ude efter penge og er motiveret af magt«.

Hvis der derimod er noget, der skulle få Conway til at forlade Det Hvide Hus, er det hendes fire børn. Det fortæller hun i interviewet med CBS.

»Det er dem, der har det hårdest med alt det her«, siger hun og tilføjer, at børnene »kæmper fordi det bare er anderledes ikke at have deres mor hos dem, som de plejer«.

Hun påpeger også, at hun »altid har arbejdet meget, men at det nu er på et helt andet niveau«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden