Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Foto: Andrew Harnik/AP
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Obama-talsmand om Trumps anklage: Det er simpelthen forkert

Obama har ikke aflyttet Trump eller nogen anden statsborger. Sådan lyder det fra Obamas talsmand efter Trumps aflytningsanklager. Men den officielle udmelding siger kun, at Obama ikke beordrede den´, forklarer politisk redaktør.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Hverken præsident Obama eller nogen embedsmand i Det Hvide Hus har nogensinde beordret overvågning af nogen amerikansk statsborger. Enhver antydning af andet er simpelthen forkert«.

Sådan lyder det fra Obamas talsmand Kevin Lewis, der afviser præsident Donald Trumps beskyldninger om, at Obama skulle have aflyttet ham. Det skriver Reuters.

Siger ikke det hele

Kevin Lewis udmelding bekræftes af politisk redaktør på avisen Washington Post, Philip Rucker i et tweet.

Redaktøren påpeger dog, at »Obama-udmeldingen ikke siger noget om, at der ikke var en føderal aflytning af Trump Tower. Det siger kun, at Obama og Det Hvide Hus ikke beordrede den«.

Anklage på Twitter

Udmeldingerne kommer, efter at Trump i dag udsendte en række tweets fra sin twitter-konto, om at Obama skulle have aflyttet kampagnehovedkvarteret i Trump Tower op til valget i november sidste år.

»Forfærdeligt! Har lige fundet ud af, at Obama har aflyttet mig i Trump Tower lige før sejren. Intet fundet«, skrev han i sit tweet.

Ingen beviser

Ingen af præsidentens tweets blev fulgt af direkte beviser for påstanden.

Ifølge avisen New York Times har Trumps rådgivere afvist at oplyse, om påstandene er baseret på briefinger fra myndigheder, eller om de informationer, som anklagen bygger på, stammer fra medier. Meget kunne dog tyde på, at anklagen kommer i kølvandet på en artikel med samme teori, der fredag blev bragt hos det stærkt konservative netmedie Breitbart.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden