Foto: Andrew Harnik/AP
Internationalt

Obama-talsmand om Trumps anklage: Det er simpelthen forkert

Obama har ikke aflyttet Trump eller nogen anden statsborger. Sådan lyder det fra Obamas talsmand efter Trumps aflytningsanklager. Men den officielle udmelding siger kun, at Obama ikke beordrede den´, forklarer politisk redaktør.

Internationalt

»Hverken præsident Obama eller nogen embedsmand i Det Hvide Hus har nogensinde beordret overvågning af nogen amerikansk statsborger. Enhver antydning af andet er simpelthen forkert«.

Sådan lyder det fra Obamas talsmand Kevin Lewis, der afviser præsident Donald Trumps beskyldninger om, at Obama skulle have aflyttet ham. Det skriver Reuters.

Siger ikke det hele

Kevin Lewis udmelding bekræftes af politisk redaktør på avisen Washington Post, Philip Rucker i et tweet.

Redaktøren påpeger dog, at »Obama-udmeldingen ikke siger noget om, at der ikke var en føderal aflytning af Trump Tower. Det siger kun, at Obama og Det Hvide Hus ikke beordrede den«.

Anklage på Twitter

Udmeldingerne kommer, efter at Trump i dag udsendte en række tweets fra sin twitter-konto, om at Obama skulle have aflyttet kampagnehovedkvarteret i Trump Tower op til valget i november sidste år.

»Forfærdeligt! Har lige fundet ud af, at Obama har aflyttet mig i Trump Tower lige før sejren. Intet fundet«, skrev han i sit tweet.

Ingen beviser

Ingen af præsidentens tweets blev fulgt af direkte beviser for påstanden.

Ifølge avisen New York Times har Trumps rådgivere afvist at oplyse, om påstandene er baseret på briefinger fra myndigheder, eller om de informationer, som anklagen bygger på, stammer fra medier. Meget kunne dog tyde på, at anklagen kommer i kølvandet på en artikel med samme teori, der fredag blev bragt hos det stærkt konservative netmedie Breitbart.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce