Malmø har de seneste år været plaget af en lang række skyderier. Lørdag blev en mand skudt og dræbt på Kronetorpsgatan, mens en er hårdt såret.
Billedet er fra en tidligere skudepisode fra en ejendom på Sörbäckgatan.
Foto: DALUM ASTRID (arkiv)

Malmø har de seneste år været plaget af en lang række skyderier. Lørdag blev en mand skudt og dræbt på Kronetorpsgatan, mens en er hårdt såret. Billedet er fra en tidligere skudepisode fra en ejendom på Sörbäckgatan.

Internationalt

Overblik: Nyt drab i Malmø - nu er 15 dræbt på blot ét år

Malmø, der kæmper med kriminalitet, er endnu engang blevet ramt af en skudepisode. Minister: Regeringen er klar med ny lovgivning

Internationalt

Endnu et drab kan føjes til rækken af skuddrab begået i Sveriges tredjestørste by Malmø.

En mand er omkommet, og en anden er hårdt såret, efter at de ifølge flere svenske medier lørdag aften blev ramt af skud i Malmø.

Alene siden januar 2016 er 15 personer blevet dræbt. Det forrige drab fandt sted i januar i år, hvor en 16-årig dreng blev skudt ved et busstoppested ved det uroplagede område Rosengård. Han døde efterfølgende på hospitalet.

Minister: Alle må tage ansvar

Den svenske indenrigsminister Anders Ygeman fra Socialdemokraterne sagde i dag på et pressemøde i Malmø, at regeringen har styrket indsatsen mod bandekriminalitet, og at mere er på vej.

»Jeg tager situationen i Malmø meget alvorligt«, sagde Ygeman ifølge avisen Sydsvenskan.

Det er ikke mere end et par uger siden, at ministeren sidst var i Malmø for at diskutere den voldelige udvikling i byen. Her mødtes han med lokale politikere og politi og var på besøg i Rosengård.

For at gøre det lettere for politiet at bremse bandekriminalitet, agter regeringen at fremsætte en ny lovgivning om særdomstole og overvågning, så politiet vil kunne følge med, når mistænkte kriminelle kommunikerer i krypterede samtaler.

Indenrigsministeren understregede også, at alle instanser i samfundet, både politi, kommuner og myndigheder må stå sammen mod kriminelle bander:

»Vi er nødt til at samle hele samfundet ressourcer«, sagde Ygeman.

Presset politi

De mange drabssager tvang sidste efterår politiet i knæ. I september 2016, hvor en 19-årig mand blev dræbt og tre andre såret af skud, søgte politiet i Malmø hjælp hos politiet i det øvrige Sverige, fordi det stod med så mange drabsefterforskninger. Udover en lang række skudepisoder var Malmø også plaget af en række bilafbrændinger hen over sidste sommer.

»Vores kræfter rækker ikke. De er ganske enkelt brugt op«, sagde Malmøs politimester Stefan Sintéus til avisen Sydsvenskan, der oplyser, at der i 2016 blev beslaglagt over 600 skydevåben i Malmø.

Her er et overblik over de seneste skuddrab i Malmø:

2016:

 • 29. februar: Et 30-årigt bandemedlem bliver skudt og dræbt på en parkeringsplads på Lindängen i Malmø. Flere personer sidder fængslet i sagen.
 • 9. marts: En 22-årig mand bliver skudt og dræbt på en parkeringsplads i bydelen Nydala.
 • 12. april: En 39-årig mand bliver skudt og dræbt i en baggård. Han er svensk statsborger, men bor i udlandet. Han er ikke tidligere kendt af politiet.
 • 22. juni: Politiet mener, at en 51-årig mand her blev bortført og dræbt.
 • 19. september: En 16-årig flygtningedreng bliver fundet dræbt ved en kompostbunke på Ostra kyrkogaården. Seks personer blev anholdt i sagen.
 • 25. september: En 19-årig mand bliver dræbt efter en biljagt. Tre andre bliver skudt, ingen anholdte.
 • 2. november: En 20-årig mand bliver skudt og dræbt på Annelundsgatan i Malmø.
 • 13. november: En 41-årig mand bliver fundet død i sin bil i Västra Hamnen.
 • 14. november: En mand i 30’erne bliver skudt og dræbt i en port i bydelen Seved.
 • 8. december: En mand omkring 25 år bliver findes skudt og dræbt i Munkhättegatan.

2017

 • 3. januar: En 22-årig mand bliver dræbt i bydelen Fosie.
 • 12. januar: En 16-årig dreng bliver fundet såret af skud. Kort efter dør drengen af sine kvæstelser. Det vides ikke, om han har forbindelse til bandemiljøet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden