Foto: Luis M. Alvarez/AP
Internationalt

Donald Trump i kvindeoffensiv: »Jeg har enorm respekt for kvinder«

På kvindernes internationale kampdag forsikrer Donald Trump, at han respekterer kvinder. Men mange amerikanere tror ikke på ham. Washington Post har da også opgjort, at han 21 gange har måttet gå ud og erklære sin støtte til kvinder efter episoder.

Internationalt

Donald Trump er ikke ligefrem kendt for at være respektfuld over for kvinder. For nu at sige det mildt.

Eksemplerne på Trumps uheldige bemærkninger om kvinder gennem tiden er efterhånden nærmest legendariske. Som hans berømte eller rettere berygtede citat i en video fra 2005:

»Grab them by the pussy«.

Videoen kom frem under den amerikanske præsidentvalgkamp i oktober 2016. I videoen talte Trump om kvinder - og at han kan tillade sig at opføre sig, som det passer ham på grund af sin status.

Eller som da han tweetede under valgkampen om sin modkandidat Hillary Clinton:

»Hvis Hillary Clinton ikke kan tilfredsstille sin mand, hvad får hende så til at tro, at hun kan tilfredsstille Amerika?«

Men på kvindernes internationale kampdag onsdag 8. marts har den amerikanske præsident følt sig kaldet til at sætte sig til tasterne og tweete, at han respekterer kvinder.

»Jeg har enorm respekt for kvinder og de mange roller, de udfylder, som er vitale for strukturen i vores samfund og vores økonomi«, skriver Donald Trump på Twitter.

Måtte svare 21 gange

Trumps kvindeoffensiv har fået Washington Post til at opregne de mange eksempler på, at Donald Trump har følt sig nødsaget til at gå ud og forsikre om sin respekt for kvinder.

Ikke færre end 21 gange er det sket siden begyndelsen af hans præsidentkampagne, har avisen optalt.

Ofte er de kommet som svar på den hårde kritik af Trumps nedsættende bemærkninger om kvinder.  Som da han efter videoen med den upassende bemærkning om kvinder tweetede:

»Jeg har stor respekt for kvinder. Ingen har mere respekt for kvinder end mig. Jeg har sagt ting som, ærligt, I har hørt disse ting, som jeg har sagt. Og jeg var flov over det. Men jeg har enorm respekt for kvinder. Og kvinder har respekt for mig«.

Ordvalget var stort set det samme, da han svarede Hillary Clinton under en debat 19. oktober 2016, hvor hun angreb hans behandling af kvinder. Her sagde Trump:

»Ingen har mere respekt for kvinder end mig. Ingen«.

Amerikansk mistro

Både de tidligere forsikringer og hans seneste melding i forbindelse med kvindernes international kampdag mødes med stor mistro fra læserne af Washington Posts artikel.

Der er nærmest ingen støtte at hente i de mange kommentarer på netavisen.

Mange tvivler endda på, at han selv har sendt de respektfulde tweets. Som en læser, der tror, at Trumps tweets formentlig kommer fra hans stab:

»Jeg tvivler på, at han ville bekymre sig om at bruge to minutter på at sende et tweet til støtte for kvinder«.

Andre er sikre på, at han har sendt dem, men tvivler stærkt på, at det er ærligt ment.

Som en anden læser skriver i kommentarfeltet til Washington Posts artikel:

»Sørgeligt nok ved manden ikke, hvordan han skal fortælle sandheden. Han lyver så meget, og han tror på alt, hvad han selv siger«.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce