Trump gør klar til topmøde efter sin hårde kritik af Kina

Amerikansk-kinesisk topmøde vil måske finde sted i Florida i april, rapporterer amerikanske medier.

Internationalt

USA's præsident, Donald Trump, har planer om invitere Kinas præsident, Xi Jinping, til et todages topmøde i næste måned i sit feriecenter Mar-a-Lago i Florida. Det rapporterer flere amerikanske medier.

»Todages mødet er foreløbig sat til at finde sted 6.-7. april«, skriver onlineavisen Axios, som henviser til kilder i Trumps administration.

Den amerikanske tv-station CNN har også bragt rapporter om det planlagte topmøde, men den understreger, at planerne ikke er endeligt besluttet.

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, ventes at færdiggøre planerne under et besøg i Asien i denne uge, hvor han også besøger Kina.

Afviser at kommentere rapporterne

Kinas udenrigsministerium har indtil videre afvist at kommentere rapporterne.

Hvis topmødet kommer til at finde sted, vil det være et hovedemne at få glattet ud efter Trumps aggressive kritik af Kina under sin valgkampagne.

Kinas statsråd, Yang Jiechi, som har større rang end landets udenrigsminister, besøgte for to måneder siden Washington for at drøfte de økonomiske bånd mellem USA og Kina.

Trump har under sin valgkamp beskyldt Kina for at føre en uretfærdig handelspolitik. Han kritiserede for nylig i hårde toner Kinas strategi med at vinde territorium i Det Sydkinesiske Hav ved at bygge kunstige øer.

Endelig har Trump kritiseret Kina for at gøre for lidt for at lægge bånd på nabolandet Nordkorea.

Trump lovede under en telefonsamtale med Kinas præsident i februar, at han vil ære politikken om et samlet Kina.

Ét-Kina-politikken går ud på, at USA officielt regner regeringen i Beijing som den eneste lovlige kinesiske regering. Det betyder, at USA ser Taiwan som en del af Kina.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce