Snestorm udskyder Trumps møde med Angela Merkel

Indbyggerne i New York forbereder sig på snestormen Stella, der kan give over en halv meter sne.

Internationalt

En snestorm har sendt New York på den anden ende og sætter nu også en stopper for et møde mellem to af verdens mægtigste mennesker.

Tirsdag skulle den tyske kansler, Angela Merkel, have besøgt den amerikanske præsident, Donald Trump, i Washington.

Men et varsel om en kæmpe snestorm, der vil ramme det østlige USA tirsdag, har fået Det Hvide Hus til at udskyde mødet til 17. marts.

Særlig slem er vejrudsigten for New York, hvor millioner forbereder sig på at blive overdynget med sne.

Den nationale vejrtjeneste har udsendt et varsel om sne fra mandag midnat lokal tid frem til de sene aftentimer tirsdag. Varslet gælder for byen New York og strækker sig videre ind i Connecticut og New Jersey.

Også staterne Maine, Virginia og det sydlige Washington kan rammes af snestorm.

Tusindvis af aflyste fly

Varslerne har betydet tusindvis af aflyste fly. Lufthavnene i New York, Boston, Baltimore, Washington og Philadelphia er værst ramt ifølge flytjenesten FlightAware.

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, har forsøgt at forberede byen på det voldsomme vejr.

»Dette kan blive en meget alvorlig snestorm«.

»Der kan falde op til 24 inches (60 centimeter red.), hvilket putter stormen i kategori af at være en af de største snestorme i nyere tid«, siger han.

Voldsomheden af varslerne har fået byen til at lukke skoler tirsdag.

Også sidste år blev New York ramt af en snestorm.

Den var den værste i byens historie, hvor der faldt rekordhøje 27,3 inches (69 centimeter) sne i den berømte Central Park på bare 24 timer.

Vinterstormen fik tilnavnet Jonas og kostede i alt 18 mennesker livet.

Tirsdagens ventede snestorm har fået tilnavnet Stella.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce