Snestorm udskyder Trumps møde med Angela Merkel

Indbyggerne i New York forbereder sig på snestormen Stella, der kan give over en halv meter sne.

Internationalt

En snestorm har sendt New York på den anden ende og sætter nu også en stopper for et møde mellem to af verdens mægtigste mennesker.

Tirsdag skulle den tyske kansler, Angela Merkel, have besøgt den amerikanske præsident, Donald Trump, i Washington, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Men et varsel om en kæmpe snestorm, der vil ramme det østlige USA tirsdag, har fået Det Hvide Hus til at udskyde mødet til 17. marts.

Særlig slem er vejrudsigten for New York, hvor millioner forbereder sig på at blive overdynget med sne.

Den nationale vejrtjeneste har udsendt et varsel om sne fra mandag midnat lokal tid frem til de sene aftentimer tirsdag. Varslet gælder for byen New York og strækker sig videre ind i Connecticut og New Jersey.

Også staterne Maine, Virginia og det sydlige Washington kan rammes af snestorm.

Varslerne har betydet tusindvis af aflyste fly. Lufthavnene i New York, Boston, Baltimore, Washington og Philadelphia er værst ramt ifølge flytjenesten FlightAware.

SAS fortalte mandag aften til den norske avis Dagens Næringsliv, at man har valgt at aflyse alle fly fra Skandinavien til New York tirsdag. Også flyvninger onsdag kan blive berørt af snestormen.

Informationschefen i SAS, Knut Morten Johansen, siger til avisen, at også passagerer, der skal rejse fra New York til Skandinavien, kan blive påvirket af ændrede flyvninger.

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, har forsøgt at forberede byen på det voldsomme vejr.

»Dette kan blive en meget alvorlig snestorm«.

»Der kan falde op til 24 inches (60 centimeter red.), hvilket putter stormen i kategori af at være en af de største snestorme i nyere tid«, siger han.

Voldsomheden af varslerne har fået byen til at lukke skoler tirsdag.

Også sidste år blev New York ramt af en snestorm.

Den var den værste i byens historie, hvor der faldt rekordhøje 27,3 inches (69 centimeter) sne i den berømte Central Park på bare 24 timer.

Vinterstormen fik tilnavnet Jonas og kostede i alt 18 mennesker livet.

Tirsdagens ventede snestorm har fået tilnavnet Stella.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce