FN advarer mod Trumps forslag om at skære i ulandshjælp

FNs generalsekretær advarer mod Trumps lovforslag om at rykke penge fra ulandshjælp til militæret.

Internationalt

FNs generalsekretær, António Guterres, advarer mod Donald Trumps finanslovsforslag, hvor han ønsker at give militæret 54 milliarder dollar ekstra til at bekæmpe terrorisme i 2018.

Det skriver Reuters.

Og det foruroliger António Guterres, der mener, at det er nødvendigt at fokusere på fredsbevarende arbejde og forebyggelse af konflikter.

»Der er også behov for at adressere de underliggende kræfter bag terror ved at blive ved med at investere i forebyggelse og løsning af konflikt og arbejde for fred«, siger generalsekretærens talsmand Stephane Dujarric til Reuters.

Dujarric understreger, at der fortsat bør investeres i bæredygtig og inkluderende udviklingsarbejde, menneskerettigheder og engagement ved humanitære kriser.

I det kommende år vil USA, hvis budgettet vedtages, bruge langt færre penge på at hjælpe fattige lande og på at beskytte miljøet.

Og pengene skal i stedet bruge på det amerikanske militær, der kan få flere penge at gøre godt med, hvis præsident Trump får gennemført sit lovforslag.

Støtte til Israel er beskyttet mod nedskæringer i Donald Trumps lovforslag, melder det amerikanske udenrigsministerium ud torsdag.

Om andre lande vil modtage bistand bliver stadig diskuteret, skriver Reuters.

Det endelige udkast til en finanslov for 2018 bliver først fremlagt senere i foråret. I USA begynder finansåret den 1. oktober.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

Forsiden

Annonce