Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

FN advarer mod Trumps forslag om at skære i ulandshjælp

FNs generalsekretær advarer mod Trumps lovforslag om at rykke penge fra ulandshjælp til militæret.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FNs generalsekretær, António Guterres, advarer mod Donald Trumps finanslovsforslag, hvor han ønsker at give militæret 54 milliarder dollar ekstra til at bekæmpe terrorisme i 2018.

Det skriver Reuters.

Og det foruroliger António Guterres, der mener, at det er nødvendigt at fokusere på fredsbevarende arbejde og forebyggelse af konflikter.

»Der er også behov for at adressere de underliggende kræfter bag terror ved at blive ved med at investere i forebyggelse og løsning af konflikt og arbejde for fred«, siger generalsekretærens talsmand Stephane Dujarric til Reuters.

Dujarric understreger, at der fortsat bør investeres i bæredygtig og inkluderende udviklingsarbejde, menneskerettigheder og engagement ved humanitære kriser.

I det kommende år vil USA, hvis budgettet vedtages, bruge langt færre penge på at hjælpe fattige lande og på at beskytte miljøet.

Og pengene skal i stedet bruge på det amerikanske militær, der kan få flere penge at gøre godt med, hvis præsident Trump får gennemført sit lovforslag.

Støtte til Israel er beskyttet mod nedskæringer i Donald Trumps lovforslag, melder det amerikanske udenrigsministerium ud torsdag.

Om andre lande vil modtage bistand bliver stadig diskuteret, skriver Reuters.

Det endelige udkast til en finanslov for 2018 bliver først fremlagt senere i foråret. I USA begynder finansåret den 1. oktober.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden