Præsident Donald Trump har flere gange udtalt sig om Kansler Angela Merkel. Ikke altid i lige positive vendinger.
Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Præsident Donald Trump har flere gange udtalt sig om Kansler Angela Merkel. Ikke altid i lige positive vendinger.

Internationalt

Ich bin ein Merkel-person: Det har Merkel og Trump sagt om hinanden

Politiken har samlet en række af Donald Trump og Angela Merkels kommentarer om hinanden forud for det transatlantiske møde.

Internationalt

Donald Trump om Angela Merkel

»Angela Merkel gør et fantastisk stykke arbejde som Tysklands kansler. Ungdomsarbejdsløsheden er rekordlav, og hun har overskud på budgettet«.

På Twitter 3. oktober 2013

»Hvad sker der i Tyskland? Jeg har altid troet, at Merkel var en fantastisk leder. Det, hun har gjort i Tyskland, er vanvittigt. Det er vanvittigt. Det kommer til optøjer i Tyskland«.

Interview på CBS 11. oktober 2015, efter at Angela Merkel har besluttet at lade mere end en million flygtninge og migranter rejse ind i Tyskland.

»Jeg sagde jo, at @Time aldrig ville vælge mig som Person of the Year, selv om jeg var storfavorit. De valgte den person, der er i gang med at ødelægge Tyskland«.

På Twitter 9. december 2015 efter at Time Magazine havde udpeget Angela Merkel til den vigtigste person i 2015.

»Det kommer til optøjer i Tyskland. Tyskerne kommer til at gøre det af med den kvinde. Jeg forstår ikke, hvad fanden hun tænker på«.

Sagt under vælgermøde i Iowa i marts 2016.

»Jeg synes, at Merkel er en stor verdensleder. Men jeg var skuffet over alt det her med immigrationen. Jeg har altid været en Merkel-person, men jeg mener, at hun traf en tragisk beslutning for halvandet år siden«.

Sagt under vælgermøde i Iowa 28. september 2016.

Angela Merkel om Donald Trump

»Tyskland og USA er forbundet af værdier som demokrati, frihed og respekt for loven, menneskets værdighed uanset oprindelse, hudfarve, religion, køn, seksuel orientering og politiske holdninger. Jeg tilbyder USA’s næste præsident et tæt samarbejde baseret på disse værdier«.

Udtalelse i anledning af Donald Trumps valgsejr i november 2016.

»Den nødvendige og afgørende kamp mod terrorisme retfærdiggør ikke på nogen måde, at man generelt mistænkeliggør bestemte befolkningsgrupper, i dette tilfælde mennesker, der tilhører den muslimske tro eller kommer fra bestemte steder«.

Kommentar til Donald Trumps indrejseforbud for borgere fra bestemte lande med muslimsk flertal. Januar 2016.

»Jeg ser ingen grund til at svare ham«.

Til Bild am Sonntag 6. marts 2016, da en journalist spørger, hvad forbundskansleren mener om Donald Trumps verbale angreb på hende.

Kilder: Bild, DW, New York Times

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce